Konya’nın 5 aylık acı bilançosu: 41 ölü, 4 bin 395 yaralı!

Türkiye’de meydana gelen trafik kazalarında bilanço her geçen gün ağırlaşıyor. Önlemler, uyarılar ve cezalara rağmen bir türlü önlenemiyor. Yılın ilk 5 ayının kaza bilançosu açıklandı. Konya’da 41 ölü, 4 bin 395 yaralı var.

Alınan önlemler, uyarılar, yapılan denetimler ve hatta yazılan cezalara rağmen trafik kazalarında bilanço her geçen gün daha da ağırlaşıyor. Her yıl meydana gelen trafik kazalarında binlerce kişi hayatını kaybediyor.

5 AYDA BİNDEN FAZLA KİŞİ ÖLDÜ

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı, 2024 yılının 5 aylık kaza verilerini açıkladı.

Verilere göre; ülke genelinde Mayıs ayında 50 bin 484 trafik kazası meydana geldi. Bu kazaların 197’si ölümlü, 21 bin 981’i yaralanmalı, 28 bin 306’sı maddi hasarlı olarak kayıtlara geçti.

Bu kazalarda toplamda 242 kişi öldü, 31 bin 240 kişi de yaralandı.

Yılın ilk 5 ayında meydana gelen 235 bin 153 kazada ise 1.033 kişi öldü, 138 bin 676 kişi de yaralandı.

KONYA’DA MAYIS’TA 5 KİŞİ ÖLDÜ

Haber Dairesi muhabirinin Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı’ndan edindiği bilgiye göre; Konya’da ise Mayıs ayında ölümlü ve yaralanmalı 649, maddi hasarlı 743 olmak üzere toplam bin 392 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 5 kişi öldü, 948 kişi de yaralandı.

Kentte 5 ayda meydana gelen 6 bin 710 kazada 41 kişi can verdi, 4 bin 395 kişi de yaralandı.

KAZALARIN EN BÜYÜK SEBEBİ SÜRÜCÜ HATALARI

Sürücü hatalarının kazalara neden olduğu açıklanan istatistiklerde, trafik kazalarında en sık görülen sürücü hataları ise araç hızı, yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uymamak, kavşak, geçit ve kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliğine uymamak, şerit izleme ve değiştirme kuralına uymamak, arkadan çarpma, dönüş kurallarına uymamak, kırmızı ışık veya görevlinin ‘dur’ işaretinde durmamak, taşıt giremez trafik işareti bulunan yerlere girmek, yaya ve okul geçitlerinde yavaşlamamak, yayalara geçiş hakkı vermemek, alkollü olarak araç kullanmak, aşırı hızla araç kullanmak, geçme yasağı olan yerlerden geçmek ve hatalı şekilde veya yasak olan yerlere park etmek olarak ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri