Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 1 Haziran 2025 Pazar günü Türkiye genelinde bazı köy ve mahallelerde muhtarlık ve ihtiyar heyeti ara seçimleri yapılacağını duyurdu. Bu kapsamda, Konya’nın 6 ilçesinde yer alan 8 mahallede sandıklar yeniden kurulacak.
Ara seçimlerin gerekçesi, görev süresi içinde çeşitli nedenlerle boşalan muhtarlık ve heyet üyeliklerinin tamamlanması. Seçim yapılacak mahallelerde vatandaşlar, yeni yerel temsilcilerini belirlemek üzere oy kullanacak.
Ara seçimlerin yapılacağı mahallelerden biri Beyşehir’in Şamlar Mahallesi oldu. Mahallede kayıtlı 120 seçmen, 1 Haziran Pazar günü kurulan sandıkta oy kullanarak yeni muhtarını seçecek. Oy verme işlemi saat 17.00’ye kadar sürecek.
Şamlar Mahallesi’nde muhtarlık için üç isim yarışıyor:
Şeref Şenol (mevcut aza ve vekâleten görevdeki muhtar), Selami Sarıbulut ve Celil Bulut.
Mevcut muhtarın görev süresi içinde aldığı cezanın Yargıtay tarafından onanması üzerine, Temmuz 2024’ten bu yana muhtarlık görevini vekâleten sürdüren Şeref Şenol, bu kez resmen aday olarak seçmenin karşısına çıkıyor.
KONYA’DA SEÇİM YAPILACAK MAHALLELER
Konya’da sandık başına gidilecek mahalleler şunlar:
- Beyşehir: Şamlar Mahallesi
- Ereğli: Eti Mahallesi
- Kulu: Mandıra Mahallesi
- Doğanhisar: Yazır ve Çınaroba Mahalleleri
- Selçuklu: Meydanköy ve Karaömerler Mahalleleri
- Ahırlı: Çiftlik Mahallesi