Konya’nın doğal güzellikleriyle ünlü tarihi ilçesine plaj yapılıyor

Türkiye’nin tek çölü olma özelliğini taşıyan Konya’nın Karapınar ilçesi, doğal güzellikleriyle de adından söz ettiriyor. İlçe belediyesi, dünyanın dört bir yanından ziyaretçi ağırlayan Acıgöl’e yüzer havuz, plaj ve seyir terası yapıyor.

Konya’nın çölüyle ünlü Karapınar ilçesi, son dönemde hep obruklarla anılsa da aynı zamanda çok sayıda doğal güzelliğe de sahip.

Onlardan biri de Acıgöl. Her mevsim sadece Konya ve Türkiye genelinden değil dünyanın dört bir yanından ziyaretçi ağırlayan Acıgöl’de, çok önemli bir çalışma yürütülüyor.

Karapınar Belediye Başkanı İbrahim Önal’ın ev sahipliğinde bölgede sürdürülen çalışmalar tanıtıldı.

Belediye Başkanı İbrahim Önal, “Acıgöl’ümüzde gerçekleştirdiğimiz çevre düzenlemesi çalışmalarını, yüzer havuz, seyir terası, dinlenme alanları ve plaj voleybol sahamızda tanıtım ve değerlendirme fırsatı bulduk. İlçe protokolümüzle bir araya gelerek, birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirdiğimiz bu projeyle Karapınar’ımızı daha da güzelleştirmeye devam ediyoruz. Emeği geçen başta Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum olmak üzere, geçmiş dönem Belediye Başkanımız Mehmet Yaka’ya, tüm çalışma arkadaşlarımıza ve projeye destek veren herkese sonsuz teşekkür ederim. Yaptığımız bu çalışmaların insanlarımız tarafından korunmasını istiyoruz. Ayrıca gölün giriş ve çıkışları kontrol altında olacak. Yaz-kış belirlediğimiz saatler aralığında gölü ziyaretlere kapatacağız. Acıgöl’de 2 tane de bekçimiz görevli olacak. Yeni bir turizm merkezi olacak Acıgöl, vatandaşlarımızın huzur ve keyif içinde vakit geçirebilecekleri bir cazibe merkezi olmayı sürdürecek.” dedi.

Programda Kaymakam Şenol Öztürk, Garnizon Komutanı Topçu Albay Serdar Tavlayan, SÜ Karapınar Aydoğanlar MYO Müdürü Prof. Dr. Barış Özcan Çitil, STK başkanları, daire amirleri ve muhtarlar yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri