Konya’nın iş garantili lisesi! Bu yıl da Türkiye’de 1 numara

Konya Organize Sanayi bölgesindeki Mehmet Tuza Pakpen MTAL, Konya'da Endüstriyel Otomasyon ve Metal Teknolojileri alanlarında en yüksek taban puan sıralamasında ilk sırada, makine teknolojilerinde ise ikinci sırada öğrenci alan okul oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024 LGS yerleştirme sonuçlarını dün açıkladı.

Bakanlığın açıklamasına göre; 28 Haziran - 17 Temmuz 2024 tarihleri arasında 1 milyon 13 bin 239 öğrenci, merkezî sınavla öğrenci alan okullar ile yerel yerleştirme için tercihte bulundu. Böylece ilk yerleştirmede öğrencilerin yüzde 96.21'i tercihlerine yerleşti.

MESLEK LİSELERİ DOLDU

Mesleki ve teknik Anadolu liselerinde bulunan 42 bin 490 kontenjana 39 bin 627 öğrencinin yerleşmesiyle doluluk oranı yüzde 93,26 olarak gerçekleşti.

KONYA’NIN EN ÇOK TERCİH EDİLEN “İŞ GARANTİLİ” OKULU

Açıklanan LGS sonuçlarına göre Konya’nın en çok tercih edilen meslek lisesi Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu.

Konya Organize Sanayi bölgesindeki Mehmet Tuza Pakpen MTAL, Konya'da Endüstriyel Otomasyon ve Metal Teknolojileri alanlarında en yüksek taban puan sıralamasında ilk sırada, makine teknolojilerinde ise ikinci sırada öğrenci alan okul oldu.

Türkiye’nin 3. büyük OSB’si olan Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde eğitim hayatına devam eden protokol okulu Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin başarısını değerlendiren Konya OSB Başkanı Memiş Kütükcü, “Bu yıl da Konya’nın en çok tercih edilen meslek lisesi olduk” dedi.

SERVİS, YEMEK, PANSİYON ÜCRETSİZ!

Konya'da okul-sanayi iş birliği kapsamında bir hayırsever tarafından yaptırılan Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrenciler, servis, yemek ve pansiyon imkanlarından ücretsiz faydalanıyor.

Okul Müdürü Tayyip Sarı, Organize Sanayi Bölgesinin sağladığı imkanlarla bu okulun Türkiye’de başka bir örneği olmadığını söyledi. Okuldaki okuyan öğrencilerin mezun olduklarında iş garantili mesleklere sahip olduğunu vurgulayan Sarı, şunları söyledi:

“Okulumuz Mesleki ve Teknik Eğitimde özel program uygulayan bir proje okuludur. Okulumuzda Türkiye'de başka örneği olmayacak şekilde öğrencilerimize hizmetler sunulmaktadır.

Tüm öğrencilerimize 4 çeşit öğle yemeğini ücretsiz ikram ediyoruz. Belirli güzergâh ve duraklarımızdan Ücretsiz servisimizle öğrencilerimizi okula taşıyoruz. Maddi imkânlardan yoksun olan öğrencilerimize imkânlar ölçüsünde destek oluyoruz.

Organize Sanayi bölgesinde bulunmasından dolayı istihdam ve işgücü analizleri sürekli takip edilmektedir. Yükseköğrenimine alanının mühendislik bölümünde devam edecek öğrencilere hem mesleki hem de akademik başarı sağlamak amaçlanarak yükseköğrenimi tamamlamış, başarılı mühendis adaylarını sanayiye kazandırmak misyonu yüklenilmiştir. Mezun olup yükseköğrenimine devam etmek istemeyen öğrencilerimizi en güzel şartlarda meslek sahibi yapacağız inşallah.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri