Konya’nın merkezi karanlığa gömüldü

 Muhabir
Konya’da akşam saatlerinde meydana gelen geniş çaplı elektrik kesintisi, vatandaşların tepkisine neden oldu. Karatay ilçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi ve çevresinde yaklaşık 2 saattir elektrik verilemiyor.

Kesinti nedeniyle bölge tamamen karanlığa gömülürken, vatandaşlar cep telefonlarının ışığıyla idare ediyor.

MEDAŞ tarafından mahalle sakinlerine gönderilen bilgilendirme mesajında, “Sayın abonemiz, enerji almış olduğunuz hatta yaşanan arıza sebebiyle ekiplerimiz bölgede çalışmakta olup anlık enerji kesintileri meydana gelmektedir. Anlayışınız için teşekkür ederiz.” ifadeleri yer aldı.

Ancak bu açıklama, kesinti süresinin uzaması nedeniyle vatandaşların tepkisini dindirmedi. Mahalle sakinlerinden bazıları, yaşanan aksaklığa sosyal medya üzerinden sert tepki gösterdi.

Bir vatandaş, “İki saattir elektrik yok, ne arayan var ne bilgi veren. Akşamın karanlığında evde oturuyoruz, bu devirde böyle uzun kesinti olur mu?” diyerek duruma isyan etti.

Bir başka mahalle sakini ise, “Her seferinde ‘ekipler çalışıyor’ diyorlar ama bir türlü çözülmüyor. Buzdolabındaki her şey bozulacak neredeyse.” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Elektrik dağıtım ekiplerinin arızanın kaynağını tespit etmek için bölgede çalışmaları sürüyor. Yetkililer, onarımın kısa sürede tamamlanarak enerji akışının yeniden sağlanacağını bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri