Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen bir büyük çalışma, hem şehre değer kattı hem de sembolik bir yapı ortaya çıkardı.
BÖLGE, KENTSEL YENİLEME ALANI İLAN EDİLDİ
Mevlana Meydanı'nın yanında yer alan ve Kentsel Yenileme Alanı ilan edilen bölgede Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı'nın yıkımı gerçekleştirildi ve her iki bölümde de yenileme çalışmaları tamamlandı.
DÜKKANLAR, RESTORANLAR, OTOPARKLAR
Mevlana Çarşısı'nın yıkılması ile ortaya çıkan alanda, toplam 20.354 metrekare inşaat alanına sahip bir proje yürütüldü ve bu kapsamda 89 adet dükkan, 2 adet restoran, 2 katlı yeraltı otoparkı, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları yapıldı.
ALTIN ÇARŞININ DEĞERİ ARTTI
Altın Çarşı'nın alanında ise toplam 15.661 metrekare inşaat alanına sahip proje kapsamında; 50 adet büro, 18 adet restoran, 7 adet kafe, 139 adet dükkanın yapımı, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları ile birlikte sona erdi.
ŞEHRİN SEMBOLİK YAPISI OLDU
Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı dönüşümü ile birlikte Konya, hem şehre değer katan sembolik bir yapıya hem de yeni bir alışveriş mekanına sahip oldu.
“KENTİN TARİHİ DOKUSUNU KORUDUK”
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevine yeniden gelen Murat Kurum, bölge için, “Mevlana Meydanı'nı özüne kavuşturduk. 495 iş yerini Selçuklu ve Osmanlı mimarisine göre yenileyerek kentin tarihi dokusunu koruduk." ifadelerini kullandı.
HER MEVSİM FARKLI GÜZELLİK SUNUYOR
Konya'ya gelen yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı her mevsim farklı bir güzellik sunuyor.