Konya'nın simge ismi Sultan abla yatağa düştü, gülen yüzü soldu

 Yazı İşleri Müdürü
Konya’da yıllardır Kırmızılı Kadın olarak tanınan ve ünü ülke sınırlarını aşan Sultan Özcan, sağlık sorunları nedeniyle yatağa bağımlı hale geldi. Evinden çıkamayan Özcan’ın bayram sonrasında bakım evine yerleştirilmesinin planlandığı öğrenildi.

Konya’nın merkez Selçuklu ilçesinde yaşayan ve yıllardır “Kırmızılı Kadın” olarak tanınan Sultan Özcan’dan üzen haber geldi. Şehrin simge isimlerinden biri haline gelen Özcan’ın sağlık durumunun ağırlaştığı, artık yatağa bağımlı hale geldiği öğrenildi.

Bir süredir evinden çıkamayan Sultan Özcan’ın son dönemde birkaç kez fenalaştığı ve ambulansla hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Sağlık durumunda yaşanan sorunlar nedeniyle Özcan için daha kontrollü bir bakım sürecinin planlandığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre Sultan Özcan’ın, Kurban Bayramı sonrasında bir bakım evine yerleştirilmesi planlanıyor.

KONYA ONU “KIRMIZILI KADIN” OLARAK TANIYORDU

Sultan Özcan, yıllardır baştan aşağı kırmızı kıyafetler giymesiyle Konya sokaklarının en tanınan simalarından biri olmuştu. Özcan’ın hayat hikayesi ise yıllar boyunca birçok habere, belgesellere ve sosyal medya paylaşımlarına konu oldu.

Aksaray’ın Ortaköy ilçesine bağlı Cumali köyünde doğan Sultan Özcan’ın hayatı, genç yaşta aşık olduğu öğretmeniyle yaptığı evlilik sonrası değişti. Özcan, eşinin tayinleri nedeniyle Hakkari ve Giresun’da yaşadı. Ancak yıllar sonra yaşadığı aile içi sorunlar, çocuk sahibi olamaması ve gördüğü şiddet nedeniyle hayatı bambaşka bir yöne sürüklendi.

Annesinin vefatının ardından Konya’ya taşınan Özcan, uzun yıllar psikolojik sorunlarla mücadele etti. 2006 yılında kendisine kronik psikoz teşhisi konulduğu ve yüzde 80 engelli raporu aldığı öğrenildi.

KIRMIZI, ONUN İÇİN BİR AŞKIN HATIRASIYDI

Sultan Özcan’ın kırmızı renge olan tutkusu da yıllardır Konya’da merak konusu olmuştu. Özcan, kırmızının kendisi için sadece bir renk değil, yarım kalan aşkının ve geçmişinin simgesi olduğunu anlatmıştı.

Hayat hikayesinde kırmızının, eşinin ilgisini kaybetmemek için başladığı bir tercih olduğunu söyleyen Özcan, yıllar içinde bu rengi hayatının merkezine yerleştirmişti. Evindeki eşyalarından kıyafetlerine kadar hemen her detay kırmızıya dönüşmüştü.

KONYALILAR ONU KIRMIZILI KADIN SULTAN ABLA DİYE TANIYOR

Özellikle şehir merkezinde ve otobüslerde sık sık görülen Sultan Özcan, yıllar içinde Konyalıların sevgisini kazandı. Vatandaşların “Sultan Abla” diye seslendiği Özcan, geçtiğimiz aylarda Mevlana Caddesi’nde fenalaşarak hastaneye kaldırılmıştı.

Şimdi ise Konya’nın hafızasına kazınan “Kırmızılı Kadın” için yeni bir hayat süreci başlıyor. Onu yıllardır sokaklarda kırmızı kıyafetleriyle görmeye alışan Konyalılar, Sultan Özcan’dan gelen haberle büyük üzüntü yaşadı.

İşte Sultan Özcan'ın son görüntüleri:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Konya’nın Kırmızılı Kadını Sultan Özcan korkuttu
Kırmızı bir hayatın ünlü kahramanına Konya’da yüz güldüren dokunuş
Konya’da yarım kalmış kırmızı bir aşkın hikâyesi: Sultan Özcan

Konya Haberleri