Konya’nın su sorunu ve tarımsal sürdürülebilirlik adına önemli iki toplantı gerçekleştirildi. PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Konya Su Platformu olarak Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve DSİ 4. Bölge Müdürü Mehmet Alp’i makamlarında ziyaret ettiklerini duyurdu.
Görüşmelerde, Konya Ovası’ndaki kuraklık sorunu, yağışların azalması, kar yağışsız geçen kış mevsimi ve su temini konularında kapsamlı değerlendirmeler yapıldı. Ayrıca, TBMM’ye gelmesi beklenen Su Kanunu, Milli Su Planı ve Havza Bazında Su Yönetimi gibi kritik konular da ele alındı.
Başkan Erkoyuncu, tarımsal sürdürülebilirlik açısından su kaynaklarının verimli kullanımı, tarımsal sulama projeleri ve alternatif su temin yöntemlerinin görüşüldüğünü belirterek, toplantının Konya’daki su sorunlarının çözümü adına önemli bir adım olduğunu vurguladı.