Beyşehir’de son günlerde etkili olan yoğun yağış ve kar erimeleri, Kuru Ova mevkiinde su birikintilerine yol açtı. Tarım arazilerinin bulunduğu bölge, adeta doğal bir göl görünümüne kavuştu. Kuş bakışı görüntülerde ortaya çıkan manzara, Konya’nın “nazar boncuğu” olarak bilinen Meke Gölü’nü andırdı.
Fotoğrafçı Mustafa Öztemiz, etkileyici görüntüleri dron ile kaydederek doğal oluşumun boyutlarını gözler önüne serdi.
TARIM ARAZİLERİNE ZARAR GELMEMESİ İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI
Bölgede biriken suyun tarım arazilerine zarar vermemesi amacıyla yetkililer harekete geçti. İş makineleri, Kuru Ova’dan Beyşehir Gölü’ne ulaşacak bir kanal açarak suyun kontrollü bir şekilde tahliye edilmesini sağlıyor.
Yetkililer, çalışmaların kısa sürede tamamlanmasının planlandığını ve tarım alanlarının güvenliğinin sağlanacağını bildirdi.