Konya’nın tarım başkenti ilçesi sağlıkta da iddialı hale geliyor

Konya’nın tarım başkenti ilçesi Çumra, sağlık alanında da iddialı hale geliyor. Yeni yatırımın müjdesini, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç verdi.

Çumra’da hizmet sunan sağlık tesislerinin değerlendirme toplantıları İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç başkanlığında gerçekleştirildi.

Çumra ziyaretine, İçeri Çumra Devlet Hastanesi’nde de sağlık çalışanları ile bir araya gelerek başlayan Prof. Dr. Koç, inşaatı devam eden İçeri Çumra Devlet hastanesi inşaatında incelemelerde bulunarak yüklenici firma sorumlusundan sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

“İNŞAAT SÜRECİNİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”

İçeri Çumra Devlet Hastanesi’nden sağlık hizmeti alan vatandaşların ve hizmet sunan sağlık çalışanlarının inşaat süresince mağduriyet yaşamaması konusunda alternatif planlamalar üzerinde çalıştıklarını vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Vatandaşlarımızın daha modern ve kaliteli sağlık hizmeti alabilmesi için başlatılan inşaat sürecinde yaşanabilecek sıkıntıları en aza indirmek ve olası sorunlara çare bulabilmek adına İl Sağlık Müdürlüğü olarak her türlü önlemi alıyor ve planlamalarımızı yapıyoruz” dedi.

Hastane toplantı salonunda İçeri Çumra Devlet hastanesi doktor ve sağlık çalışanları ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunan Prof. Dr. Koç, Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Yasin Eseroğlu’ndan hastanede sunulan hizmetlerin son durumu hakkında detaylı bilgi aldı.

İçeri Çumra Devlet Hastanesi’nin ardından Çumra Devlet Hastanesi’ne geçen Prof. Dr. Koç ve hizmet başkanları burada yapılan toplantılarla ilçenin sağlık verilerini masaya yatırarak yapılması gerekenler konusunda fikir alışverişinde bulundular. İlk olarak Çumra İlçe Sağlık Müdür Vekili Dr. Selçuk Altunay’ın yaptığı sunumu takip eden Prof. Dr. Koç sonrasında da Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Bulut tarafından yapılan sunum ile hastanenin sağlık istatistiklerini veriler eşliğinde ele aldılar.

“ÇUMRA’YA MODERN SAĞLIK TESİSLERİ”

Çumra İlçe Sağlık Müdürlüğü değerlendirme toplantısında konuşan Prof. Dr. Koç, aile sağlığı merkezlerinde verilen 1. basamak sağlık hizmetlerinin önemine değinerek yapmış oldukları çalışmalar nedeni ile sağlık çalışanlarına teşekkür etti. Özellikle tarama ve aşılama programları sayesinde ülkemiz geleceği adına çok önemli hizmetlerin aile hekimlikleri tarafından sunulduğunu belirten Prof. Dr. Koç, gelecek nesillere kaliteli bir sağlık altyapısı bırakmanın önemine vurgu yaptı.

Çumra’da ilçe sağlık müdürlüğü, aile sağlığı merkezi, 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu ve sağlıklı hayat merkezinin yer alacağı kompleks bir sağlık tesisi için arsa işlemlerinin tamamlandığının müjdesini katılımcılar ile paylaşan Prof. Dr. Koç, Sağlık Bakanlığı tarafından yatırım programına alınan projenin alım ihalesine çıkıldığını söyledi.

Prof. Dr. Koç, hastanede sunulan sağlık hizmetlerinin de daha verimli olabilmesi adına Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan hastane ek bina inşaatı içinde proje çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu sözlerine ekledi.

İlçe Sağlık Müdürlüğü değerlendirmelerinin ardından hastane değerlendirme toplantısına katılan Prof. Dr. Koç, Çumra Devlet Hastanesi’nin kendi rolündeki sağlık hizmetlerini başarıyla yerine getirdiğine ve hastanede sunulan sağlık hizmeti kalitesinin her geçen gün arttığına dikkati çekti. Prof. Dr. Koç, hastanede tedavi gören vatandaşlarla da sohbet ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Değerlendirme toplantılarının ardından 1ve 3 nolu aile sağlığı merkezleri ile ağış ve diş sağlığı polikliniklerinde görev başında olan sağlık çalışanlarını ziyaret eden Prof. Dr. Koç ve ekibi Alibeyhüyüğü Aile Sağlığı Merkezi ziyareti ile Çumra programını tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri