Konya’nın ünlü çeşmesi! Tadını alan vazgeçemiyor

Konya’nın Meram ilçesinde bulunan ve dağlardan gelen kaynak suyunun yıllardır aktığı çeşme, şehrin her yerinden vatandaşların akınına uğruyor. Neredeyse günün her saati uzun kuyruk oluşan bu çeşmenin suyunu içen vazgeçemiyor.

Tarihi güzelliğinin yanı sıra doğal alanlarıyla da Türkiye’nin gözdesi olan Konya’da vatandaşlar için su, ayrı bir önem taşıyor. Öyle ki, yıllardır doğal kaynak suyu için kilometrelerce yol gidip, saatlerce sıra bekleyenler var.

KUYRUK HİÇ BİTMİYOR

Konya’nın Meram ilçesine bağlı Dere Mahallesindeki kaynak suyu da, günün her saati vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Ne zaman giderseniz gidin, mutlaka birkaç araç sıraya girmiş oluyor ve siz onların getirdikleri çok sayıda bidonu doldurmasını bekliyorsunuz.

SUYU KİMİN GETİRDİĞİ BİLİNMİYOR (MERAM DERE KAYNAK SU ÇEŞMESİ NEREDE?)

Meram Dere’deki son durak olarak bilinen mevkiden yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta bulunan ve Dere’deki dağlardan gelen kaynak suyunun aktığı çeşme, Hacı Yusuf ve eşi Saliha Arıkan hayratı olarak yaptırılmış. Yıllardır akan bu suyu kimin getirdiği bilinmiyor.

TADINI ALAN BAŞKA SU İÇEMİYOR

77 yaşındaki Mustafa Akyüz, yaklaşık 15 yıldır Meram Dere’deki sudan başka su içmediğini, artık alışkanlık yaptığını söylüyor.

Akyüz, “Çok kaliteli bir su. Hazmı kolaylaştırıyor. Başka su içemediğim için başka bir yere gitmiyorum. Aracımla bidonları getiriyor ve dolduruyorum. Yaklaşık 1 ay bu suyu içiyorum. Çayı da harika çıkıyor. Çaydanlıklarda felan kireç olmuyor. Sıra her zaman var, ancak bazen uzun kuyruk oluşuyor ve çok bekliyoruz. Bu yıl yağmurlardan dolayı su çok aktığı için sıra bekleme süresi daha az.” diye konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (11)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haberleri