Konya’da yaz mevsiminin gelmesiyle düğün sezonu da açıldı. Bu dönemde evlenecek çiftleri ise tatlı bir telaş sarıyor. Özellikle açık havada tercih edilen düğünlerle birlikte, en çok düğün fotoğrafı için mekan araştırmaları yapılıyor. Düğün fotoğrafı çekimi Konya’da nerede yapılıyor?
Düğün fotoğraflarını, kapalı mekanlar yerine dışarıda çektirmek isteyen çiftler, tarih ve kültürel değerlere sahip yerlerde mutluluklarını ölümsüzleştirmek istiyor.
Konya’nın Tarihi Bedesten Çarşısı da bugünlerde düğün fotoğrafı çektiren çiftler nedeniyle yoğun ilgi görüyor.
PENCERELERİ KAPILARINDAN BÜYÜK CAMİSİNE YOĞUN İLGİ
Penceresi kapısından büyük olma özelliği taşıyan Aziziye Camii’nin diğer camilerden ayıran farklı özelliği cami içinde hiç direk bulunmaması. Tarihi derinlikleriyle dolu olan Aziziye Camii, sadece ibadet yeri olarak değil, aynı zamanda şehrin ruhunu yansıtan bir sembol olarak da görülüyor.
1671/1676 yıllarında Şeyh Ahmet tarafından yaptırılan Konya Aziziye Camii, 1867 yılında bir yangında yandığı için Sultan Abdülaziz'in annesi Pertevniyal Sultan tarafından yeniden inşa ettirildi. Osmanlı’nın son dönem eserlerinden olan Aziziye Camii, Garp Barok mimarisi izlerini taşıyor.
DÜĞÜN FOTOĞRAFÇILARIN GÖZDE MEKANI
Konya’da “Şehrin Kalbi” olarak adlandırılan Bedesten Çarşısı da düğün fotoğrafçılarının yeni gözde mekanı oldu.
Konya’nın Tarihi Bedesten Çarşısında bulunan farklı mimarisiyle sanatçılara, mimarlara ilham olan Aziziye Camii çevresi bugünlerde evlenecek çiftleri ve düğün fotoğrafçılarını ağırlıyor.
Konya Tarihi Bedesten’de çiftlerin çekimlerini yapan düğün fotoğrafçısı Bayram Özcan, tarihi mekanları çekimlerinde sıklıkla kullandıklarını belirterek Aziziye Camii’nin yapısı ve atmosferi açısından tercih edildiğini söyledi.
"Dış mekan olarak buraya daha çok ağırlık veriyoruz. Bu mekanı seçmemiz bizi tercih sebebi yapıyor. Böyle bir kültür varken biz de bunu tercih ediyoruz." diyen Özcan, böylece Konya’da tarihi mekanların Türkiye ve dünyada tanıtılmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını da sözlerine ekledi.