×
  • Ana Sayfa
  • Güncel
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Türkiye
  • 3. Sayfa
  • Konya
  • Spor
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Resmi İlanlar
  • Dünya
  • Kültür-sanat
  • Bilim-Teknoloji
  • Köşe Yazıları
  • Yaşam
☰
  • Ana Sayfa
  • Konya
  • Konya’nın yardım eli Kahire’deki Gazzelilere uzandı

Konya’nın yardım eli Kahire’deki Gazzelilere uzandı

Verenel Derneği Konya İl Temsilciliği, Konyalı hayırseverlerin zekat ve yardımlarını Kahire’ye sığınan Gazzeli aileler, yetimler ve savaşta yaralanarak Mısır’a tahliye edilen Filistinlilere ulaştırdı.

17/09/2026 12:35
116

Verenel Derneği Konya İl Temsilciliği, Gazze’deki savaş nedeniyle Mısır’ın başkenti Kahire’ye sığınan aileler ile yaralılara yönelik kapsamlı bir insani yardım çalışması gerçekleştirdi.

216

KONYALILARIN EMANETLERİ TEK TEK ULAŞTIRILDI

Konyalı hayırseverlerin destekleriyle hazırlanan yardımlar, Kahire’de yaşayan Gazzeli muhacir ailelere, yetimlere ve savaşta yaralananlara ulaştırıldı.

316

Organizasyon kapsamında hayırseverlerin zekat ve yardımlarından oluşan nakdi yardım zarfları ihtiyaç sahibi ailelere tek tek teslim edildi.

416

GAZZELİ ÇOCUKLAR İÇİN YETİM ŞENLİĞİ

Yardım çalışmaları kapsamında çocuklar da unutulmadı. Düzenlenen “Gazze Yetim Şenliği”nde Gazzeli çocuklara oyuncaklar dağıtılarak moral desteği sağlandı.

516

Program kapsamında mülteci ailelere ve Gazze’deki saldırılarda yaralanarak Mısır’a tahliye edilenlere de yemek ikram edildi.

616

“YALNIZ OLMADIKLARINI GÖSTERİYORUZ”

Verenel Derneği Konya İl Temsilcisi Davut Bulut, yapılan yardımların önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bu zor dönemde zekat ve yardımlar sadece dini bir sorumluluk değil, aynı zamanda ertelenemez insani bir görevdir. Konyalı hayırseverlerimizin destekleriyle Kahire'deki mağdur kardeşlerimizin ve yaralı gazilerimizin yalnız olmadığını gösteriyoruz. Yapılan her yardım bir öğün sıcak yemek, bir nebze de olsa umut olmakta ve en önemlisi çocuklara unutulmadıklarını hissettirmektedir.”

716

BARINMA, SAĞLIK VE EĞİTİM İHTİYAÇLARI SÜRÜYOR

Bulut, Kahire’ye sığınan binlerce Filistinlinin barınma, sağlık ve eğitim ihtiyaçlarının devam ettiğini belirterek hayırseverlere destek çağrısında bulundu.

816
916
1016
1116
1216
1316
1416
1516
1616
İlk yorum yazan siz olun

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Daha fazla haber:
© 2019

Haber Dairesi


‧ Ana Sayfa ‧ İletişim