Ramazan ayının ilk iftarında Türkiye genelinde eş zamanlı düzenlenen “Büyük Aile Sofrası” programı, Konya Valiliği öncülüğünde Konya’da gerçekleştirildi.
Ramazan ayının ilk iftarında Türkiye genelinde eş zamanlı düzenlenen “Büyük Aile Sofrası” programı, Konya Valiliği öncülüğünde Konya’da gerçekleştirildi.
Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınları katıldı.
Programda birlik, beraberlik ve vefa duygusu ön plana çıkarken, protokol üyeleri yaptıkları konuşmalarda şehit aileleri ve gazilere verilen değerin altını çizdi.
BÜYÜK AİLE AYNI SOFRADA BULUŞTU
İftar programında konuşan Meram Belediye Mustafa Kavuş, büyük bir aile olarak aynı sofrada buluşmanın önemine dikkat çekerek Ramazan ayının sağlık ve huzur getirmesi temennisinde bulundu.
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ise gazilere ve şehit yakınlarına hizmet etmenin bir vefa borcu olduğunu belirterek her zaman yanlarında olduklarını ifade etti.
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da vatan için her türlü fedakarlığın yapılacağını vurgulayarak şehit ailelerine ve gazilere sahip çıkmanın önemini dile getirdi.
ALTAY: “EMANETE SAHİP ÇIKMAK BOYNUMUZUN BORCU”
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle her yıl ilk iftarda şehit yakınları ve gazilerle bir araya gelindiğini hatırlatarak bu sofranın birlik ve gönül birliği anlamı taşıdığını söyledi.
Altay, ülkede huzur ve güven içinde yaşanmasının şehitlerin fedakarlığı ve gazilerin cesareti sayesinde olduğunu belirterek, şehitlerin ve gazilerin emanetine sahip çıkmanın herkesin sorumluluğu olduğunu ifade etti.
VALİ AKIN’DAN DAYANIŞMA MESAJI
Vali İbrahim Akın ise Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ayı olduğunu belirterek şehit aileleri ve gazilerin milletin gönlünde her zaman özel bir yere sahip olduğunu söyledi.
Akın, Türkiye’nin şehitlerin hatırası ve gazilerin fedakarlıklarıyla ilelebet payidar kalacağını vurgulayarak programın düzenlenmesinde emeği geçen kurumlara teşekkür etti ve Ramazan ayını tebrik etti.