Koreli Turistler Konya'da Selçuklu rüyası yaşadı

Konya'nın gözde turizm merkezlerinden Zazadın Hanı Kervansarayı, Koreli turistlerin büyük ilgisini çekti. Turistler handa hayatları boyunca unutamayacakları bir deneyim yaşadı.

Kore'den gelen bir turist grubu, Selçuklu medeniyetine olan hayranlıklarını bir kez daha göstererek Zazadın Hanı'nda unutulmaz bir deneyim yaşadı. Turistler, Selçuklu dönemine ait özgün kostümler giyerek Türk bayrağı ile hatıra fotoğrafları çektirdi.

Hanın pazar alanında sepetçi ve tesbihçi olarak çalışan Koreli turistler, deneyim turizminin en güzel örneklerini sergiledi. Pazar yerindeki renkli ve hareketli atmosfer, turistlere adeta bir zaman yolculuğu yaşattı. Hancının kapı açılış sahnesini büyük bir coşkuyla karşılayan turistler, alkışlarla unutulmaz anlara şahit oldu.

Kayı ve Sultan kostümleriyle hancıyla hatıra fotoğrafları çektiren Koreli turistler, hanın müze konseptinde geçmişe yolculuk yaptı. Bu eşsiz deneyim, turistlerin Selçuklu kültürüne olan ilgilerini daha da artırdı.

Zazadın Hanı Kervansarayı, tarihi dokusu ve sunduğu zengin deneyimlerle yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olmaya devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri