Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik’in katıldığı ‘workshop ve sergi’ etkinliği, “Tasarım Her Yerde, Yaparak Öğrenmek, Birlikte Tasarlamak” sloganıyla gerçekleşti. Konya Teknik Üniversitesi Gelişim Yerleşkesi Galeri ve Fuaye Alanı’nda organize edilen açılışa, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rahmi Erdem, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Serra Zerrin Korkmaz, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik yaptığı konuşmada, üniversite olarak öğrencileri alanında en iyisi olacak şekilde yetiştirme gayretinde olduklarını söyledi. Öğrencilerin meslek hayatında, kendi özgün fikir ve düşüncelerine yer vermesinin önemini belirten Prof. Dr. Özçelik “Türkiye’de 130’u aşkın mimarlık fakültesi bulunuyor ve her yıl binlerce mezun veriliyor. Bu anlamda alanınızda, mesleğinizde en iyi olmak için gayret göstermeniz gerekiyor. Bunu gözlerinizde görüyor ve üniversitemizden mezun olmadan alanınızla ile ilgili işler bulacak düzeyde yetişeceğinize inanıyorum. Mesleğinizi çok iyi tanımalısınız. Başta, İngilizce olmak üzere dilerseniz ikinci ve üçüncü dili öğrenmelisiniz. Alanınızdaki tasarım programlarını kullanabilmelisiniz. Mutlaka projeler içerisinde yer almaya gayret göstermelisiniz. Öğretim üyelerimizin üniversite dışı projeleri ya da akademik projelerinde yer almalısınız. Üniversitede öğrendiğiniz bilgileri sektörde, sahada uygulamalısınız” diye konuştu.
Rektör Özçelik, güzel bir etkinlikte bir araya geldiklerini belirterek, bu anlamda etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Oral ise öğrencilerle “mor renk” konseptinde gerçekleştirdikleri ekip çalışmasını 3 haftada tamamladıklarını aktardı. Etkinlikteki amaçlarının, öğretim elemanları öncülüğünde, öğrencilerin “tasarlarken öğrenmesini, yaparken düşünmesini sağlamak” olduğunu dile getiren Doç. Dr. Oral, interaktif ve analitik düşünme sürecini öğrencilere kazandırmayı hedeflediklerini anlattı. Önceki yıllarda gerçekleştirdikleri atölye etkinliklerinde sarı, yeşil, mavi ve kırmızı renkleri çalıştıklarını ifade eden Doç. Dr. Oral, etkinlik kapsamında, en iyi çalışmaları ödüllendirdiklerini de sözlerine ekledi.
Ardından öğrenciler tarafından hazırlanan origami, renk çalışması, mimari modelleme, 3 boyutlu tasarım eserlerinden oluşan temel tasar çalışmalarını içeren ve 120 eserin yer aldığı serginin açılışı yapıldı. Birbirinden renkli ve farklı tasarımların yer aldığı sergi büyük beğeni topladı.
Doç. Dr. Murat Oral, Arş. Gör. Haluk Hüsnü Korkmaz, Arş. Gör. Hayriye Elif Uslugil, Arş. Gör. Elif Merve Erturan, Arş. Gör. Yelda Korkmaz, Arş. Gör. Ceyhan Tazefidan, Mimar Esin Gülşeker ve Mimar Damla Çuhadar’ın sorumluluğunda hazırlanan öğrenci çalışmaları, 1 hafta boyunca gezilebilecek.