Kurban eti muhafazasında püf noktayı Konyalı kasap anlattı

Müslümanlar Kurban Bayramını idrak ediyor. Kurbanlıklar alındı, kesimleri yapıldı. Peki, etler nasıl muhafaza edilmeli, nelere dikkat edilmeli? Konya’da kasap Ayhan Pekdoğru püf noktaları anlattı, “İzinsiz kıyma çeken yerlerden uzak durulmalı” dedi.

Müslümanlar, mübarek Kurban Bayramı’nı idrak ediyor. Bayram öncesi hazırlıklar yapıldı, kurbanlıklar alındı. Bugün kesimi yapılan kurbanlıkların bir kısmı ihtiyaç sahipleriyle paylaşıldıktan sonra kıyma, kuşbaşı gibi parçalara ayrılmaya başlandı.

Peki, etler nasıl muhafaza edilmeli, nelere dikkat edilmeli? Konya’da kasap Ayhan Pekdoğru, püf noktaları anlattı.

“KESİNLİKLE ÜST ÜSTE VE POŞETE KONULMAMALI”

Havaların ve etlerin kesim sonrası sıcak olduğunu belirten Pekdoğru, “Kurbanlar kesildikten sonra etler kesinlikle üst üste ve poşete konulmamalı. Metal tepsilere konularak dolapta etler en az 12 saat dinlendirilmeli. Dinlendirilen etler daha sonra parçalara ayırılmalı. Kıyma, kuşbaşı, pirzola gibi ayrımı yapılmalı. Ayrıştırılan etler daha sonra derin donduruculara girmeli” dedi.

“İZİNSİZ KIYMA ÇEKEN YERLERDEN UZAK DURULMALI”

Pekdoğru, kurban etlerinin mahalle aralarında, sağlıksız ortamlarda kıymaya dönüştürülmemesi gerektiği uyarısında bulundu.

Sağlıksız koşullardaki kıymalık et çekimlerinin sağlık açısından ciddi sorun olduğunu belirten Ayhan Pekdoğru, şunları söyledi:

“Mahalle aralarında veya yol kenarlarında izinsiz kıyma çeken yerlerden uzak durulmalı. Oralarda çekilen etler sağlık açısından uygun değil. Toz, toprak ve sinekler etlere konabiliyor. Bir de et çekimi yapan kişiler uzman değil. Kemik, kıkırdak ve sinirler ayrıştırılmadan hepsi kıyma olarak çekiliyor. Bu durum da etin kalitesini bozuyor. Etler kesinlikle kasaplarda çekilmeli.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri