Kuzuları biberonla besliyorlardı! Konyalı 3 kardeşin çalınan koyunlarının yarısı bulundu

Konya'nın Hadim ilçesinde iki kardeşiyle küçükbaş yetiştiriciliği yapan Ali Sarıhan'ın (38) çalınan çoğu gebe 124 koyunundan 60'ı, doğurdukları 36 kuzuyla birlikte bulundu. Hırsızlıkla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

Hadim'in Eğiste Mahallesi'nde oturan Ali Sarıhan, kardeşleri Abdullah (36) ve Serdar Sarıhan (32) ile besicilik yaparak geçimlerini sağlıyor. Sarıhan ailesi, 8 Ocak'ta yakınlarına taziyeye gittiklerinde, mahallenin girişinde bulunan ağıldaki hayvanlarından 124 koyun çalındı.

Hırsızlık şüphelileri, kamyona yükleyemediği 8 koyunu da bıçakla keserek telefe etti.

Ağılda sadece 30 kuzu kaldı. Anne sütü gereken dönemde koyunları çalınan Sarıhan kardeşler ise kuzuları biberonla süt vererek beslemeye başladı. Büyük güçlük çeken yetiştirici kardeşler, kuzulardan bazılarını koyunları olan yakınlarına verdi. 



60 KOYUN, KUZULARIYLA BULUNDU 

Hırsızlık olayının ardından çalışma başlatan İl Jandarma ve Hadim İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Karatay ilçesindeki farklı mahallelerde 5 adrese operasyon düzenledi.

Operasyonda çalınan koyunlarında 60'ı yeni doğan 36 kuzuyla birlikte bulundu. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, koyunları 700- 800 TL'ye farklı kişilere sattıkları belirlendi. Jandarma diğer koyunların da bulunması için çalışmasını sürdürüyor. 


'KOYUNLARI GÖRÜNCE NE YAPACAĞIMIZI ŞAŞIRDIK' 

Koyunları bulunduğu için büyük mutluluk yaşadıklarını dile getiren Ali Sarıhan ''Jandarmaya çok teşekkür ediyoruz. Gecelerini gündüze katıp hayvanlarımızı buldular. Şüphelilerin en büyük cezayı alacaklarına inanıyorum. Jandarmanın bulduğu hayvanların bizim olduğunu görünce çok mutlu olduk. Ne yapacağımızı şaşırdık. Elimizde doğup büyüyen hayvanlar. Görünce hemen tanıdım. Artık burada kardeşlerimle birlikte adeta nöbet tutuyoruz. Saat başı gelip kontrol ediyoruz" diye konuştu. 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri