Konya’nın Beyşehir ilçesinde dün gün boyunca etkili olan yağmur, akşam saatlerinde hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte kara dönüştü. Lapa lapa yağan kar, ilçe merkezini kısa sürede beyaza bürüdü.
VATANDAŞLAR KARIN KEYFİNİ ÇIKARDI
Kar yağışı Beyşehir’de yediden yetmişe herkesin yüzünü güldürdü. Aileler çocuklarıyla birlikte dışarı çıkarak karın keyfini yaşadı. Kimileri kardan adam yaptı, çocuklar kar topu oynadı, eğimli yollarda toplanan vatandaşlar ise kayak yaparak eğlenceli anlar yaşadı.
TRAFİKTE AKSAKLIKLAR YAŞANDI
Yoğun kar yağışıyla birlikte şehir merkezinde trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Ulaşımda aksaklıklar yaşanırken, maddi hasarlı kazalar meydana geldi. Eğimli yollarda ilerleyemeyen sürücüler araçlarını yol kenarına çekerek çekici ve yardım bekledi.
Beyşehir Belediyesi ile Konya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, şehir merkezi ve dış mahallelerde yolların açık tutulması için karla mücadele çalışmalarını sürdürdü. Karayolları ekipleri ise ilçeyi Konya, Antalya, Isparta ve Seydişehir’e bağlayan güzergâhlarda yoğun mesai yaptı.
Yeni Konya–Antalya kara yolunda Beyşehir–Derebucak arasındaki güzergâh, tedbir amaçlı olarak tır ve çekici türü araçlara kapatıldı. Beyşehir–Konya kara yolunda da tır ve çekicilerin geçişine izin verilmezken, araçlar Kültür Merkezi park alanında bekletildi. Kar yağışının etkisini yitirmesinin ardından her iki güzergâh da yeniden trafiğe açıldı.
EN FAZLA YAĞIŞ BEYŞEHİR’E DÜŞTÜ
Meteorolojik verilere göre Beyşehir, kar yağışıyla birlikte Konya’nın en fazla yağış alan ilçesi oldu.