Meteoroloji saat verip Konyalı üreticileri uyardı

Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışla hava yurda giriş yaptı. Karadeniz bölgesinde mevsimin ilk karı düştü. Meteoroloji yurdun iç ve doğu kesimleri için zirai don uyarısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre; Karadeniz üzerinden gelen soğuk havayla birlikte bu gece İç Anadolu, İç Ege ve Göller Yöresi’nin yükseklerinde, Cumayı Cumartesiye bağlayan gece İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri, İç Ege, Göller Yöresi ile Doğu Anadolu’da zirai don hadisesi bekleniyor.

Zirai don riskinin gelecek hafta ortasına kadar devam edeceği tahmin edildiğinden tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşların kendi bölgelerindeki tahmin ve uyarıları dikkatle takip etmeleri önerildi.

METEROLOJİ SAAT VERİP KONYALI ÜRETİCİLERİ UYARDI

Meteoroloji 8. Konya Bölge Müdürlüğü de saat verip tarımsal üretim yapan üreticileri uyardı.

Açıklamada, “Karadeniz üzerinden gelen soğuk havayla birlikte bu gece bölgemizde (Konya, Karaman, Aksaray, Niğde) zirai don hadisesi bekleniyor. Zirai don riskinin gelecek hafta ortasına kadar devam edeceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai faaliyetlerde bulunan çiftçiler olmak üzere ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.” denildi.

GİRESUN'UN YÜKSEK KESİMLERİNE KAR YAĞDI

Giresun'un Dereli ilçesine bağlı 1700 rakımlı Kümbet Yaylası'na kar yağdı.

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle etkili olan yağmur, gece saatlerinden itibaren yaylanın yüksek tepelerinde kara dönüştü.

Kümbet Yaylası'nda kar yağışı sonrasında çayırlar beyaz ve yeşilin tonlarına büründü.

KARTALKAYA'YA KAR YAĞDI

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya'da kar etkili oldu.

Kayak merkezinde gece saatlerinde başlayan karla karışık yağmur, yerini kara bıraktı.

Kar yağışıyla kayak merkezinin çevresi beyaza büründü. Kar kalınlığının yaklaşık 3 santimetre olduğu kayak merkezinde, yağışın gün boyu ve gece saatlerinde de devam etmesi bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri