Nefesler tutuldu, TOKİ konut başvuruları için geri sayım başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, “Ev Sahibi Türkiye – Yüzyılın Konut Projesi” için başvuruların 10 Kasım Pazartesi günü başlayacağını duyurdu. Başvurular e-Devlet ve banka şubeleri üzerinden yapılabilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı aracılığıyla hayata geçirilecek “Ev Sahibi Türkiye – Yüzyılın Konut Projesi” için başvuruların 10 Kasım Pazartesi günü başlayacağını açıkladı.

Bakan Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, projenin 81 ilde 500 bin sosyal konut inşasını kapsadığını ve başvuru takviminin netleştiğini duyurdu.

BAŞVURULAR E-DEVLET VE BANKA ŞUBELERİNDEN YAPILABİLECEK

Proje kapsamında başvurular, e-Devlet üzerinden veya Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Emlak Katılım Bankası şubeleri aracılığıyla gerçekleştirilecek.

e-Devlet üzerinden yapılacak başvurularda sistem yoğunluğunu azaltmak için ilk 5 gün kimlik numarasının son rakamına göre başvurular alınacak.

10 Kasım: TC kimlik numarası sonu 0 olanlar

11 Kasım: 2

12 Kasım: 4

13 Kasım: 6

14 Kasım: 8 olan vatandaşlar başvuru yapabilecek.

15 Kasım’dan itibaren ise kimlik numarasına bakılmaksızın tüm vatandaşlar başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek.

SON BAŞVURU TARİHİ 19 ARALIK

e-Devlet üzerinden yapılacak başvurular 18 Aralık 2025’te, banka şubeleri aracılığıyla yapılacak başvurular ise 19 Aralık 2025’te sona erecek.

Bakanlık, şehit aileleri, terör, harp ve vazife malullerinin başvuru bedeli ödemeden yalnızca banka şubelerinden işlem yapabileceğini bildirdi.

PROJE 81 İLDE BÜYÜK İLGİYLE BEKLENİYOR

“Yüzyılın Konut Projesi”, Türkiye genelinde milyonlarca vatandaşın uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi olmasını hedefliyor. Başvuruların başlamasıyla birlikte sistemde yoğunluk yaşanması beklenirken, TOKİ'nin 81 ilde inşa edeceği 500 bin konut, Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı sosyal konut hamlesi olarak değerlendiriliyor.

Konya'da yapılacak konut sayısı 15 bin olarak açıklanmıştı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haberleri