Patlak lastiklerin durduramadığı Çılgın Türkler’e Konya’da yeni dorse verildi

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Türkiye’nin konuştuğu Konya plakalı TIR sürücüsü yaptığıyla taktirleri toplamıştı. Patlayan iki lastiğine rağmen bölgeye yardımları ulaştıran şoföre, Konyalı bir firma tarafından yeni dorse verildi.

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Tokat'tan tırlarının dorsesine su, gıda, yakacak ve iş makinesi yükleyen esnaf Kaan ve Batuhan Türkiyeli kardeşler yardım malzemelerini Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesine ulaştırmak için yola çıktı.

Depremde karayolunun bazı kısımlarının zarar görmesi nedeniyle dorsenin 2 lastiği patladı. Tek tekerle kalan tır jant üzerinde yaklaşık 70 kilometre yol kat etti. Tek tekerle kalan dorsenin videosu ise bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

Sosyal medyaya düşen bir görüntüyü ise Türkiye konuşmuştu. Tokat'tan TIR’a yükledikleri yardım malzemelerini, patlayan lastiklere rağmen kilometrelerce katederek bölgeye ulaştıran iki kardeş yaptığıyla taktirleri toplamıştı.

 

 

YENİ DORSE HEDİYE EDİLDİ

Konya plakalı TIR’ın yer aldığı videoyu izleyen Konyalı iş insanı Mustafa Türkmen ve Nazif Buğa, kardeşlere kendi ürettikleri yeni bir dorse hediye etti.

Büsan Organize Sanayi'nde düzenlenen törende dorse, Murat Kaan Erdem'e teslim edildi.

Konyalı dorse üreticisi Mustafa Türkmen, yaşanan depremler nedeniyle üzüntüsünü dile getirerek, bir yandan da insanların birlik ve beraberlik içinde yaraları sarmaya çalışmalarının mutluluk verici olduğunu söyledi.

Her zaman depremzedelerin yanında olduklarını vurgulayan Türkmen, "Dorseyi yaparken Konya'daki tüm dorse üreticisi arkadaşlarım aradı. Arayan herkes ayrı bir parçayı hediye etmek istedi ama biz bu işi tek başımıza tamamlamak istedik. Allah'ın izniyle teslimatımızı yaptık. Allah'ın izniyle, devletimizin gücüyle ve milletimizin birliğiyle bugünleri aşacağımıza inanıyorum." ifadesini kullandı.

Türkmen'in ortağı Nazif Buğa da ilk andan itibaren depremzedelerin yaralarını sarmak için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirterek, "Bir sanayici olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya karar verdik." dedi.

“YILMADIK, PES ETMEDİK DEVAM ETTİK”

Depremin 2. günü iş makinalarını deprem bölgesine gönderdiklerini belirten Kaan Türkiyeli, “Adıyaman Gölbaşı’na iş makinası ve erzak yardımı için araç lazım dediler. Araba vardı ama şoförümüz yoktu. Ben kendim kardeşimle beraber yola çıktım. Gölbaşı’na doğru yolculuğa başladık. Hekimhan’dan itibaren deprem bölgesine girdiğinizi fark ediyorsunuz. Yollarda depremden dolayı çatlaklar ve düşmeler vardı. İlk çatlağa girdiğimizde dorsemizin en arka sağ lastiği patladı. Takribi 118 kilometre vardı hedefe varmamıza. 70 kilometre kala da 2. lastiğimiz patladı. Rabbimin izniyle yardımımızı zamanında ulaştırabildik. Yoksa bu arabanın yürümesi zordu. Rabbim nasip etti, biz de yılmadık, pes etmedik devam ettik. İndik, baktık körükler patladığı için karayollarının kepçesiyle kaldırdık, dingilleri yukarıya bağladık. Hava da çok soğuktu. En son yapacak bir şey yoktu o saatten sonra. Artık araba durana kadar devam ettik. Daha sonra Konya plakasına sahip çıktı, teşekkür ediyoruz. Eski dorseyi müze yapacaklarını, bize yenisini vermek istediklerini söylediler. Onların da niyetinin Allah rızası için olduğunu anladık, kabul ettik. Kendilerine çok teşekkür ederiz” dedi.

“BİR AN ÖNCE ULAŞMAK İÇİN ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPTIK”

Batuhan Türkiyeli, depremi duyar duymaz ‘elimizden ne gelir’ diye düşünmeye başladıklarını ifade ederek, “Şoförlerimizle beraber vinçlerimizi gönderdik. Daha sonra tır gerektiğini söylediler. Tokat Valiliğiyle birlikte çalışıyorduk. Şoför de olmadığı için abim direksiyona geçmek zorunda kaldı. Hekimhan’dan sonra yollar büyük zarar gördüğü için de aracımız bu hale geldi. Çok hassas bir durum söz konusu olduğu için lastikle ya da araçla alakalı bir kaygımız yoktu. Orada insan hayatı vardı, bir an önce ulaşmak için elimizden gelen her şeyi yaptık. Türkiye’nin her yerinden hatta yurt dışından birçok yardım telefonu aldık. Ama herhangi bir nakdi yardımı kabul etmedik. Mustafa abinin de yaklaşımı ve samimiyeti çok farklı geldi bize. Biraz da emrivaki yaptı. Dorsemiz önce buraya tamir maksatlı gelmişti. Aradılar, teklif ettiler. Biz önce kabul etmedik. Ama bunun yardım maksatlı değil hediye olduğunu ve kendileri için çok büyük bir anlam ifade ettiğini samimi bir şekilde inandırdıkları için teklifi kabul ettik. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

“Enkaz” adlı yeni dorsenin teslimine merkez Selçuklu İlçe Kaymakamı Eflatun Can Tortop ile Konya AK Parti İl Başkanı Hasan Angı da katıldı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri