Konya'da kar sevinci kısa sürdü. Kar örtüsü şehirde tamamen kalktı. Dağların tepelerinde kar örtüsü şehrin her yerinden görülüyor. Şehir genelinde hava sıcaklıkları arttı. 8 dereceye ulaşan hava sıcaklığı yüksek nemle birlikte Konya'ya bahar havası yaşatıyor. Sıcak hava Konya'da kısa süreli de olsa bir kar yağışına işaret ediyor. Meteoroloji, Konya'da kar yağışının Cumartesi günü ilk saatlerde tekrar geleceğini bildirdi.
KAR 6 SAAT SÜRECEK
Buna göre 6 saate yakın sürecek kar yağışı doğu yönünde hareketini sürdürecek. Kulu, Cihanbeyli üzerinden Konya'ya girecek kar yağışı Selçuklu, Karatay ilçelerinde etkisini sürdürecek ve 16 kilometreyi bulan rüzgar hızıyla yüksek kesimlerde tipiye dönüşecek.
EREĞLİ, KARAPINAR VE HALKAPINAR İHYA OLACAK
Konya'da etkili olacak kar yağışı Karapınar, Ereğli ve Halkapınar'a bol miktarda yağış bırakacak. Sabah saatlerinde Konya sınırlarını terk edecek olan kar yağışının ardından Konya'da hava sıcaklıkları yeniden eksi değerlere inecek. Beklenen en yüksek sıcaklık değeri ise 1 derece.
5 GÜN YAĞIŞ GÖRÜNMÜYOR
Meteoroloji haritaları Konya'da 5 gün boyunca yağışsız bir dönemi işaret ediyor. Tahminlere göre Konya'da 23 Ocak Cuma günü yeniden kar yağışı ihtimali var.
AZ YAĞIŞ GELDİ BARAJLAR KIPIRDADI
Uzmanlar, Konya'yı etkileyen yağış sisteminin yeterli olmadığı görüşünde. Yağışsızlığı en açık haliyle ortaya koyduğu düşünülen barajlardaki su miktarlarındaki hareketlilik de gözlerden kaçmadı. Altınapa Barajı'nda su seviyesi yüzde 6'dan yüzde 8 seviyelerine çıktı. Bağbaşı Barajı'nda ise seviye yüzde 9'dan yüzde 11'e kadar yükseldi. İki barajda da seviyenin bahar mevsiminde daha yüksek seviyeleri görmesi bekleniyor.