Konya’nın Karatay ilçesinde bir mobilya fabrikasında çıkan yangına müdahale sırasında karbonmonoksit gazından etkilenerek ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan itfaiye eri Mehmet Tekeli’nin cenaze programı açıklandı.
Şehit itfaiyeci Mehmet Tekeli Konya’da son yolculuğa uğurlanacak
Konya’da fabrikada çıkan yangına müdahale ederken şehit olan itfaiye eri Mehmet Tekeli’nin cenaze programı belli oldu. 15 yıllık itfaiyeci Tekeli, Sancak İtfaiye Merkezi’nde düzenlenecek törenin ardından Sarayönü ilçesinde son yolculuğuna uğurlanacak.
SANCAK İTFAİYE MERKEZİ’NDE TÖREN DÜZENLENECEK
Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan şehit itfaiye eri Mehmet Tekeli için 9 Haziran 2026 Salı günü saat 11.00’de Sancak İtfaiye Merkezi’nde tören düzenlenecek.
Törenin ardından Tekeli’nin naaşı, Sarayönü ilçesine bağlı Gözlü Mahallesi’ne götürülecek.
Şehit itfaiyeci, öğle namazını müteakip Gözlü Yukarı Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlanacak.
YANGINA MÜDAHALE EDERKEN ŞEHİT OLDU
Yangın, bugün saat 16.30 sırlarında Karatay ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan Mobilyacılar Sanayi Sitesi’ndeki bir fabrikada çıktı.
Kompresör makinesinin patlaması sonucu çıktığı değerlendirilen yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti. Söndürme çalışmalarına Konya İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı TOMA ekipleri de destek verdi.
Alevlere müdahale sırasında karbonmonoksit gazından etkilenen itfaiye eri Mehmet Tekeli, ekip arkadaşları tarafından kurtarılarak Konya Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı.
15 YILLIK İTFAİYECİYDİ
Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Mehmet Tekeli şehit oldu.
Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığında 15 yıldır görev yapan Tekeli’nin evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da yayımladığı mesajda, şehit Mehmet Tekeli’ye Allah’tan rahmet, ailesine ve mesai arkadaşlarına başsağlığı diledi.