Selçuk Üniversitesinde yapay zekâ ile araştırma eğitimi

Selçuk Üniversitesi Araştırma Dekanlığı, akademisyenlere yönelik MAXQDA ile Yapay Zeka Destekli Nitel Veri Analizi Eğitimi düzenledi.

Selçuk Üniversitesi Müzesinde düzenlenen eğitim programına konuşmacı olarak İSTAR Araştırma ve DataBeeg Kurucu Ortağı Fırat Yılmaz katıldı.

Nitel araştırma yöntemiyle elde edilen verilerin MAXQDA programı ile görselleştirilmesi ve raporlamasını uygulamalı olarak anlatan ve yapay zekanın günümüzün en popüler konusu haline geldiğini vurgulayan Yılmaz, “Teknoloji geliştikçe bize daha çok benzeyen, bizim gibi düşünen, hisseden, duyan, gören ve gördüğü datayı işleyen yapay zekalar ortaya çıkacak. Şu anda bu işin çok başındayız. Ülke olarak bu alana adapte olmamız lazım. Bir tehdit unsuru olarak değil, destek unsuru olarak görmemiz lazım” dedi.

Web 3.0’ın birçok soruna neden olarak gösterildiğini ancak sorun çıkaranın insan olduğunu aktaran Yılmaz, “Yapay zekada da benzer bir durum var. Çünkü bunu geliştiren, kullanan insan. İnsanlar bu teknolojiyi iyi yönde geliştirirlerse çok iyi sonuçlar ortaya çıkar. Yapay zeka, insanı ya üst bir mertebeye çıkaracak ya da onu yok edecek. Bunun kararını insanlar verecek. Yapay zeka çok ciddi bir güç. Bundan kaçmamak, aksine dostumuz gibi davranarak bu noktada gelişmek lazım. Beslenme, barınma gibi ihtiyaçlar önemli ancak teknoloji de çok öncelikli hale gelecek” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri