Son Dakika: Konya Cumhuriyet Başsavcısı değişti

Son Dakika Haberi! Hakimler ve Savcılar Kurulu 1. Dairesince hazırlanan 2022 adli ve idari yarı ana kararnamesi ile Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz Bursa’ya atandı. Halil İnal ise Konya’nın yeni Cumhuriyet Başsavcısı oldu.

Hakimler ve Savcılar Kurulu 1. Dairesi, merakla beklenen 2022 adli ve idari yarı ana kararnamesini tamamladı.

Halil Koç başkanlığında toplanan HSK 1. Dairesince son şekli verilen kararname ile 5075 adli yargı, 351 ise idari yargıdan olmak üzere toplam 5426 hakim savcının görev yeri değiştirildi.

RAMAZAN SOLMAZ BURSA’YA ATANDI

Kararname ile Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atandı.

RAMAZAN SOLMAZ KİMDİR?

Dinar'da doğup büyüyen Ramazan Solmaz, aslen Isparta’nın Keçiborlu İlçesi Aydoğmuş Köyü'ndendir. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1993 yılı mezunu olan Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, ayrıca Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Bankacılık Anabilim Dalında da yüksek lisans yaptı. 1998 yılında ilk görev yeri olan Burdur Cumhuriyet Savcılığına atanan Solmaz, 2001-2003 yılları arasında Batman'ın Beşiri ilçesinde, 2003-2005 yıllan arasında Sivas'ın Kangal ilçesinde Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptıktan sonra, 2005 yılında Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığına atandı. 2008-2011 yılları arasında Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı görevini sürdüren Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, 2011 yılı kararnamesi ile Düzce Cumhuriyet Başsavcılığına atandı. Daha sonra Diyarbakır İl Cumhuriyet Başsavcılığı görevinde bulunan Solmaz, 2016 yılında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına, 2018 yılında da Konya’ya atanmıştı.

HALİL İNAL KONYA'YA ATANDI

Kararnameyle Konya'nın yeni Cumhuriyet Başsavcısı ise Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal oldu.

HALİL İNAL KİMDİR?

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, 2018 yılından bu yana, Erzurum'dan atandığı Antalya'da görev yapıyordu. İnal, Soma ve Kilis'te de görev yapmıştı.

Haber Dairesi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri