Sosyal medyadan ev satın almak isteyen Konyalı çift tüm birikimini kaybetti

Konya’da, çocuklarına ev almak için sosyal medyada ilan yayınlayan çift, görüp beğendikleri eve satın aldıklarını zannetti, ancak gerçek bambaşka çıktı. Hayatlarının şokunu yaşayan çift hemen adliyeye koştu.

Konya'da yaşayan Şerife (63) ve Mustafa Yıldırım (70) çifti, çocuklarına ev alabilmek için sosyal medya hesabından, 'Satılık daire talebimiz var. 3+1, 1 milyon 200 bin civarı. Yardımcı olursanız memnun oluruz' şeklinde bir ilan yayınladı.

Sabah’ın haberindeki iddiaya göre; bunun üzerine bu ilana mesaj yazan B.A, ellerinde kendilerine uygun 1 milyon 350 bin TL değerinde sıfır bir dairenin olduğunu, yardımcı olabileceklerini söyledi. Dairenin fotoğraflarını gören Yıldırım çifti evi beğendiklerini ve daireyi görmek istediklerini beyan etti.

Evi gören Yıldırım çifti, 1 milyon 300 bin TL'ye karşı tarafla anlaştı. Ancak B.A, Yıldırım çiftine, dairenin tamamlanmış olduğunu ancak mutfak bölümünde ankastre mutfak setinin ve vestiyer dolaplarının 10 gün içerisinde takılacağını, tamamlandıktan sonra kendilerine teslim edileceğini söyledi.

ALTIN VE PARALARI ELDEN TESLİM ETTİLER

Yıldırım çifti ile B.A. ile beraberindekiler tapu önünde bir araya geldi. Taraflar hazırlanan satış sözleşmesini imzaladı. Yıldırım çifti karşı tarafın isteği üzerine 425 bin TL parayı farklı kişilerin hesaplarına havale ederken, 870 bin TL değerindeki ziynet eşyaları da şahıslara elden teslim etti. Taraflar daha sonra tapu müdürlüğüne giderek dairenin satış işlemini gerçekleştirdi.

DAİREYE GİTTİKLERİNDE ŞOK YAŞADILAR

Yıldırım çifti, dairenin işlerinin bittiğini düşünüp 20 gün sonra daireye bakmaya gitti. Dairede birilerinin temizlik yaptığını gören çift, hayatlarının şokunu yaşadı. Temizlik yapan kişiler dairenin kendilerine ait olduğunu, tapularının olduğunu söyledi. Bunun üzerine müteahhidin yanına giden çift gerçeği belgeleriyle öğrendi. Kendilerinin de tapusu olduğunu söyleyen Yıldırım çifti, tapu senedinde yazılı olan daire ile kendilerine gösterilen dairenin aynı olmadığını fark etti.

Yaşlı çifte 15 yıl önce yapılmaya başlanmış ancak yüzde 25'i yapıldıktan sonra faaliyetleri durmuş, terk edilmiş bir inşaattan daire satıldığı anlaşıldı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Yıldırım çifti kendilerine daireyi satan kişiye bir türlü ulaşılamadı. Savcılığa suç duyurusunda bulunan çift, paralar ve altınlar yüzünden çocukları ile aralarının bozulduğunu, sağlık durumlarının kötüye gittiğini, adaletin yerini bulmasını istediklerini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri