Tarımsal Strateji ve Politika Geliştirme Merkezi (TARPOL) ile Yeşil Etki Derneği tarafından organize edilen ve Konya Büyükşehir Belediyesi ile Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği’nin (AGRICITIES) ev sahipliğinde düzenlenecek olan “Tarım Diplomasisi Forumu”, Ekim ayında ilk kez Konya’da gerçekleştirilecek.
Forum; iklim değişikliği, doğal afetler, salgınlar ve savaşlar gibi küresel krizlerin tarıma etkisini masaya yatırırken, gıda milliyetçiliği, sürdürülebilirlik, teknoloji kullanımı ve uluslararası iş birliği konularını da gündeme taşıyacak.
ÇATALHÖYÜK’TEN GÜNÜMÜZE TARIM DİPLOMASİSİ
İlk tarım faaliyetlerinin izlerine ev sahipliği yapan, yerleşik hayatın doğduğu topraklar olarak bilinen Çatalhöyük’ten ilhamla, forumun tarihi ve manevi açıdan Konya’da yapılacak olması ayrıca dikkat çekiyor.
Düzenlenecek forumda bakanlar, milletvekilleri, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği temsilcileri, tarım ve gıda sektöründen lider şirketlerin yöneticileri, akademisyenler, çiftçiler ve sivil toplum kuruluşları bir araya gelecek.
FORUMUN TANITIM TOPLANTISI 14 NİSAN’DA
Etkinliğin kapsamı ve detayları, 14 Nisan Pazartesi günü Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür Sanat’ta düzenlenecek basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşılacak. Toplantıya, TARPOL Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehdi Eker, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği Başkanı Uğur İbrahim Altay ile Yeşil Etki Derneği Kurucusu, tarım yazarı Mine Ataman katılacak.
Türkiye’nin ve dünyanın tarımsal geleceğine yön verecek bu önemli buluşma, Konya’nın tarımdaki liderliğini uluslararası platformlara taşımayı hedefliyor.