Konya’nın Meram ilçesinde sanayi sitesinde tornacılık yapan Abdullah Alkan, sık sık yediği trafik cezalarına karşı ilginç bir yöntem geliştirdi. Alkan, artık balık tutmaya otomobiliyle değil, eşeğiyle gitmeye karar verdi.
Sanayide yıllardır tornacılık yapan Alkan, trafik cezalarının hem maddi hem manevi yükünden dert yandı. "Her balığa gidişimde bir ceza. Eh dedim, bu işin sonu yok. Çözümü eşekte buldum" diyerek kararlılığını dile getirdi.
Alkan esprili bir şekilde, "Eşeğin değişeni de yok, motor masrafı da yok. Hiç olmazsa masrafı az, keyfi bol. Bundan sonra Karaman yolundan eşekle balığa gideceğim" dedi.
Meram Sanayi Sitesi esnafı da Alkan’ın bu sıra dışı kararına şaşırmakla birlikte destek verdi. Bazıları "En azından yakıt derdin kalmaz" diyerek Alkan’a takıldı.