Türkiye’nin yağış rekoruna koştuğu gün Konya ne kadar yağış aldı?

Türkiye, sonbahara hızlı bir giriş yaptı. Sarı kod ile uyarılan illerden Zonguldak, 111 kilogram yağışla rekora koştu. Meteoroloji, ilçe ilçe Konya’nın aldığı yağış miktarını da verdi.

Sonbahar, Türkiye’ye hızlı bir giriş yaptı.

Meteorolojinin sarı kodla yağış uyarısında bulunduğu 21 il arasında yer alan Kastamonu, Bartın ve Zonguldak'ta kuvvetli yağış etkili oldu, okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre; 30 Eylül 2024 saat 06:00 ila 01 Ekim 2024 saat 06:00 arasında Türkiye’de en çok yağış olan il Zonguldak oldu. Kente; Kozlu 111,5 kilogram, şehir merkezi ise 100,3 kilogram yağışla Türkiye’de en çok yağış alan bölgeler oldu.

Rekora koşan iller ve aldıkları yağışlar şöyle sıralandı:

KONYA’DA DÜN EN ÇOK YAĞIŞ ALAN İLÇELER

Meteoroloji, Konya ve bölgesi için de kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunmuştu. Beklendiği kadar olmasa da Konya’ya da yağış düştü. Şehirde söz konusu saat aralığında en çok yağış alan ilçe 33,4 kilogram ile Derebucak oldu. Derbent ve Kadınhanı ise listede ikinci sırada yer buldu. Yağmur bulutlarının uğramadığı 2 ilçe ise Hüyük ve Ereğli şeklinde açıklandı..

İşte ilçe ilçe Konya’ya dün düşen yağış miktarı:

Konya Derbent...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri