Ünlü spiker Konya Kitap Günleri’nde söyleşi gerçekleştirdi

HaberTürk Genel Yayın Yönetmeni ve haber spikeri Mehmet Akif Ersoy, 11. Konya Kitap Günleri’nde sevenleriyle buluştu. Ersoy, “Orta Doğuda Yaşananlar ve Sosyal Medya Algısı” konulu söyleşi gerçekleştirdi.

‘Özgürlük İçin Oku!’ sloganıyla bu yıl 11’incisi düzenlenen Konya Kitap Günleri’nde Konyalılar çeşitli etkinlik ve söyleşilerle bilgilere doydu.

Söyleşiler kapsamında Konya’ya gelen HaberTürk Genel Yayın Yönetmeni ve haber spikeri Mehmet Akif Ersoy, sevenleriyle buluştu.

Bilgi ve birikimlerini paylaşan ve interaktif şekilde gerçekleşen, dinleyicilerle karşılıklı sohbet şeklinde ilerleyen bir buçuk saatlik söyleşide konuşan Ersoy, çeşitli programların arka yüzünü ve Orta Doğu’da yaşananlardan bahsetti.

“TÜRKİYE’DE KANAL DEĞİŞTİREREK, ÜLKEYİ DEĞİŞTİRMEK MÜMKÜN”

Televizyon kanallarının birbirinden çok farklı yapıda olduğunu söyleyen Ersoy, “Bir kanalı açarsınız ülke batmıştır mahvolmuştur, başka bir kanalı açarsınız her şey muhteşemdir ve daha iyiye gidiyordur. Aynı esnafa giden iki farklı kanal iki farklı cevap alıyor. Çok değişik bir dönemdeyiz. Afganistan’a gittiğimde bunu hissettim. Bir kadınla karşılaştım ‘Ne düşünüyorsun’ dedim ve kadın ne söylediyse, hiçbir şey eklemeden aynı şekilde yanında çevirdim, Taliban hakkında olumsuz yorumları vardı. Ertesi gün Türkiye’deki bir gazete ‘HaberTürk’ün NATO’cu Amerikancı muhabiri Mehmet Akif Ersoy, Taliban’a hakaret etti’ diye kötü bir fotoğrafımla manşet atmış. Birkaç gün sonra Taliban’ın basın toplantısına katıldım. Toplantıda ‘Artık değiştik. Kadınlarımız okuyabilecekler. Eski Taliban değiliz’ diyorlar. Toplantının ardından yayında Taliban’ın söylediklerini bire bir akardım. Sonraki gün bir başka gazete ‘Siyasal İslamcı Mehmet Akif Ersoy’dan Taliban güzellemesi’ başlığıyla beni kötü bir fotoğrafla haber yapmış.” dedi.

Sözlerine “Televizyon size hiç tanımadığınız kişileri sevdirebilir, televizyon size hiç tanımadığınız birinden nefret ettirebilir. Adamı ekranda görüp çok sevebilirsiniz ama belki kötü, beş para etmez adamın biridir.” şeklinde devam etti.

Filistin ve İsrail sınırlarında yaşadığı gelişmeleri anlatarak devam eden Mehmet Akif Ersoy, programın sonunda dinlemeye gelenlerin sorularını cevapladı ve okurların kitaplarını imzaladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri