Olay, Konya’nın merkez Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi’nde yaşandı. Buradaki büfenin sahibi olan Abdulgani Aydın, yaklaşık üç ay önce H.D. isimli kişiyi günlük yevmiye usulüyle kasiyer olarak işe aldı. Ancak son zamanlarda işyerindeki kazancın düşmesinden şüphelenen Aydın, güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye başladı.
Kamera kayıtlarında kasiyerin kasadan para aldığı net bir şekilde görüldü. Aydın, sadece bu şekilde uğradığı zararın 150-180 bin TL arasında olduğunu söyledi. Ayrıca kendisinin şüpheliye elden 20 bin TL borç para verdiğini de ifade etti.
Olayla ilgili polise başvuran işyeri sahibi Aydın, şüpheliyle yaptıkları görüşmede suçunu kabul ettiğini, maddi imkânsızlıkları nedeniyle zararını karşılayamayacağını söylediğini aktardı.
Aydın, şüphelinin farklı tarihlerde de hırsızlık yaptığını öne sürerek, bölgedeki esnaf arkadaşlarının da bu duruma şahit olduğunu öne sürdü.
DELİL: KAMERA GÖRÜNTÜLERİ VE TANIK İFADELERİ
Abdulgani Aydın, yaptığı açıklamada, “Kamera kayıtlarını incelediğimde, işyerimde hangi tarihlerde neler aldığı görülecektir. Şahsın işyerimde hırsızlık yaptığına esnaf arkadaşlarım da birebir şahit olmuşlardır.” dedi.
Başvuru doğrultusunda polisin olayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.