Yüz yüze eğitimde ilk hafta geride kaldı! İşte Konya’da ortaya çıkan sorunlar

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitim, uzun bir süre sonra başladı. Bir hafta geride kalırken, Konya’da bazı sorunlar ortaya çıktı. İşte velilerin dile getirdiği o sorunlardan bazıları.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitimde ilk haftayı değerlendirdi, okullarda sürecin kontrollü bir şekilde devam ettiğini, koronavirüs nedeniyle herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını belirtti. Özer, “Şu ana kadar çok az sayıda sınıfımızda yüz yüze eğitime ara verildi. Özellikle belirtmek isterim ki hiçbir okulumuz şu ana kadar bu süreç nedeniyle eğitime ara vermedi.” dedi.

KONYA’DA ORTAYA ÇIKAN SORUNLAR

Veliler, geride kalan bir haftada Konya’da yaşanan sorunları dile getirdi. Yüz yüze eğitimin sorunsuz devam etmesi adına gündeme taşınan sorunların başında, okulların giriş çıkış saatlerindeki kalabalık geliyor. Selçuklu İlçesindeki Ayşe Tümer İlkokulu velileri, tekli eğitim nedeniyle aynı saatte giriş ve çıkış yapıldığına, bu sebeple veli ve öğrencilerin büyük kalabalık oluşturduğuna dikkat çekti. Konuyu okul idaresine ilettiklerini ifade eden veliler, ikili öğretime geçilmesiyle sorunun çözülebileceğini ifade etti.

GÜVENLİK SORUNU

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı’nın kararı gereği okul binalarına velilerin girmesi yasak. Ancak, birçok okulda güvenlik görevlisi bulunmaması nedeniyle bu yasak çok da uygulanamıyor.

SERVİS SORUNU

Kent merkezindeki bazı bölgelerde, öğrenci yoğunluğu nedeniyle servis sorunu da yaşanıyor. Geçtiğimiz yıl salgın nedeniyle çocuğunu birinci sınıfa göndermeyenler de eklenince, ilkokulların birinci sınıflarında yoğunluk var. Bu yoğunluk nedeniyle servislerin de yetersiz kaldığı kaydediliyor.

OKUL KIYAFETİ ZORUNLULUĞU

İlk haftayı geride bırakan öğrenciler, hafta sonuyla birlikte şimdi de okul kıyafeti ve kırtasiye ihtiyaçlarını tamamlamanın telaşında. Ancak oralarda da salgın tedbirlerine uyulmadığı görülüyor.

Özellikle okul kıyafeti satılan iş yerlerinin içinde tehlikeli kalabalıklar oluşuyor. Veliler, iş yeri sahiplerinden gerekli önlemleri almalarını, okul idarecilerinden de kıyafet konusunda biraz esnek davranmalarını istiyor.

Haber Dairesi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri