Konya'da “Ebru Talebeleri ile Ebru Sergisi” açıldı. Konya Büyükşehir Belediyesi Meydan Evleri’nde faaliyet gösteren Andelib Sanat Galerisi ebruzenleri Fatma Betül Koyuncu, Ayşe Yüksel ve Sıddıka Berat Ak’ın öğrencileri tarafından hazırlanan eserler, sergide sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
EBRU SANATINDA ÖĞRENCİLERİN EMEĞİ SERGİYE YANSIDI
Geleneksel Türk sanatlarının önemli dallarından biri olan ebrunun farklı yorumlarının yer aldığı sergide, öğrencilerin eğitim sürecinde edindikleri bilgi ve deneyimleri yansıttıkları özgün çalışmalar dikkat çekiyor.
Her biri farklı renk, desen ve kompozisyonlarla hazırlanan eserler, ebru sanatının geleneksel çizgisini korurken öğrencilerin kişisel yorumlarını da ortaya koyuyor.
SERGİ BİR AY BOYUNCA ZİYARET EDİLEBİLECEK
3 Ekim Cumartesi günü yoğun katılımla açılan “Ebru Talebeleri ile Ebru Sergisi”, bir ay boyunca Meydan Evleri’nde ziyaret edilebilecek.
Sergi, ebru sanatını yakından görmek ve öğrencilerin geleneksel sanat alanındaki çalışmalarını incelemek isteyen sanatseverleri ağırlayacak.