Ateş, öksürük ve nefes darlığı çekenlere korona testi yapan Bakanlık, kriterleri değiştirdi

Yeni tip koronavirüs vaka tanımında ateş, öksürük ve nefes darlığı çekenlere Kovid-19 testi yapan Sağlık Bakanlığı, test kriterlerini değiştirdi. Artık, tat ve koku kaybı, boğaz ağrısı, baş ağrısı, kas ağrısı veya ishal belirtilerinden birini yaşayan kimselere de test yapılacak.

Sağlık Bakanlığı, Kovid-19 vaka tanımında özellikle ateş, öksürük ve solunum sıkıntısı belirtisi olan kişilere test uyguluyordu. Bakanlık dünyada görülen farklı semptomlar nedeniyle test kriterlerini değiştirdi.

KRİTERLERE TAT VE KOKU KAYBI EKLENDİ

Bakanlık, Kovid-19 rehberinde güncellemeye giderek, muhtemel vaka tanımını değiştirdi.

Yeni olası vaka tanımına tat ve koku alma kaybı da eklendi.

Sağlık Bakanlığının Kovid-19 rehberindeki güncel olası vaka tanımı şöyle: "Ateş, öksürük, nefes darlığı, boğaz ağrısı, baş ağrısı, kas ağrıları, tat ve koku alma kaybı veya ishal belirti ve bulgularından en az biri ve klinik tablonun başka bir neden/hastalık ile açıklanamaması ve semptomların başlamasından önceki 14 gün içerisinde kendisi veya yakın temaslısının hastalık açısından yüksek riskli bölgede bulunma ya da semptomların başlamasından önceki 14 gün içerisinde doğrulanmış Kovid-19 vakası ile yakın temas varsa Kovid-19 testi yapılacaktır."

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri