Haber Dairesi koronavirüs analizi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bugün duyurduğu rakamlara göre Kovid -19 yayılma hızının aşağı yönde ivmeli şekilde azalmaya başladığı gözlendi.

08 Nisan 2020 deki %17,53 ortalama artış hızı tepe noktasından ivmeli şekilde aşağı yönde gerileyerek; 17 Nisan 2020 günlükte %12,28 yayılma hızına, ortalamada ise: %15,98 e geriledi.

Entübe edilen hasta sayısı azalmaya, iyileşen hasta sayısındaki artış hızı artmaya devam ederken, bu tablo gelecek hafta başında günlük iyileşen hasta sayısının 2000’leri aşacağının habercisi niteliği taşıyor.

Yine grafiklerde ilk defa görülen çok güzel bir gelişme var; ilk defa yapılan testler içindeki vaka sayısı tespit oranı ortalamayı aşağı yönde kesti.

Yani artık enfekte olanların gerek hastane ve gerekse evlerde izole halinde olanların, yakınları veya bulaş zinciri içinde olanlarda daha az vaka görülüyor.

Artık hasta olanlar hemen hastaneye alınıyor ve belirti gösterenler izole olarak çevrelerine daha az bulaş oluşturuyor. Bulaş zincirinin kısalması hastalığa yakalanma oranının da azalması anlamına gelecek.

Bu çok önemli bir gelişme, çünkü bu durum hasta olanlar ve çevreleri yani potansiyel bulaş zinciri içinde olanların bilinçli hareket ettiğinin ve güvenlik tedbirlerine uyduğunun en önemli göstergelerinden biri.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri