Kış, “ikinci beyin” bağırsak sağlığını da etkiliyor

Yaklaşan kış sadece mevsimsel gripleri tetiklemiyor, aynı zamanda bağırsakları da etkiliyor. Peki bağırsak sağlığını korumak için neler yapılmalı? Uzman isim Haber Dairesi’ne konuştu.

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla başlayan mevsimsel gripler toplum sağlığını oldukça etkilese de aslında çok daha önemli bir konu göz ardı ediliyor.

Kışa oranla yazın beslenme yönünden zengin besinler tüketildiğini ifade eden Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Turan Akdağ, “Sadece mevsimsel gripten değil bağırsak florasının bozulmasından da korunmalıyız” dedi.

Bağırsak sağlığı açısından zengin besinlerin mevsimi yazın bitmesiyle bağırsak sağlığının olumsuz etkilenmemesi gerektiğini ifade eden Akdağ, “Yoğurt, kefir, lahana turşusu, tarçın, zeytinyağı, bezelye, Brüksel lahanası, zencefil, doğal sarımsak, gibi besinler bağırsak sağlığı için oldukça önemli” ifadelerini kullandı.

Sağlık için doğru ve dengeli beslenmenin önemine dikkat çeken Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Turan Akdağ, mevsimine uygun ve dengeli beslenmenin sağlıklı bir hayatın en önemli anahtarlarından biri olduğunu söyledi.

BAĞIRSAK: İKİNCİ BEYİN

Son yıllarda yapılan araştırmalar, bağırsakların sadece sindirim görevini üstlenmediğini, aynı zamanda beynimizle karmaşık bir iletişim içinde olduğunu ortaya koydu. Bu nedenle bağırsaklar sıklıkla "ikinci beyin" olarak adlandırılıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri