'Hiç kimse ülkemizin bu coğrafyadaki mevcudiyetinden rahatsız olmamalı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk-Katar Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığına ilişkin, "Hiç kimse ülkemizin bu coğrafyadaki mevcudiyetinden rahatsız olmamalı." dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türk-Katar Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı kardeşlik, dostluk, dayanışma ve samimiyetin timsalidir. Muadilleri gibi çıkar temelli, hegemonyacı bir zihniyetin ürünü asla değildir. Bu üssün kapatılmasını talep edenler, ülkemizin Katar'ın kara gün dostu olduğunu hala idrak edemeyenlerdir." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi ziyaret için geldiği Katar'da Türk-Katar Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı Tarık bin Ziyad Kışlası'nı ziyaret etti. 

"Katar'daki Türk askeri üssünün kapatılmasını talep edenler, ülkemizin Katar'ın kara gün dostu olduğunu idrak edemeyenlerdir." diyen Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Adını Halid Bin Velid koyduğumuz kışlamızın inşası tamamlandı. İnşallah Halid bin Velid adıyla orası anılacak. Sadece Katar'ın değil, bütün Körfez bölgesinin istikrarı ve barışına da hizmet etmektedir. Hiç kimse ülkemizin bu coğrafyadaki mevcudiyetinden rahatsız olmamalı."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri