Özgür Özel Cumhurbaşkanı adayı olacak mı? Canlı yayında açıkladı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı. Bunun nedenini futbol terimleri ile izah eden Özel, “Teknik direktör penaltı atmaz. En doğru oyuncuya attırır.” dedi.

CHP Lideri Özgür Özel, katıldığı canlı yayında gündeme dair soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı yönündeki soru üzerine Özel, "Değilim, çok net. Kitabın ortasından cevap." dedi. Yanıtının çok erken olduğu, siyasette bu yanıtın kendisini bağlayacağı yönündeki soruya Özel, şöyle devam etti:

“TEKNİK DİREKTÖR PENALTI ATMAZ”

"Bağlasın. Hiçbir zararı yok. Ben neye adayım biliyor musunuz? Ben Cumhuriyet'in 2. yüzyılının ilk genel seçimlerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve hepimizin partisini yeniden iktidar yapmaya ve iktidar olduğu gece genel başkan olmaya, tarihe böyle geçmeye adayım. Bu hiç azımsanacak bir talep, bu hiç azımsanacak bir irade, bu hiç azımsanacak bir siyasi hedef değil. Ben tarihe Recep Tayyip Erdoğan'ın işte 24-25 yıllık iktidarını sona erdiren, yeniden Cumhuriyet Halk Partili bir cumhurbaşkanı seçtiren, yeniden parlamenter sisteme geçiş döneminin genel başkanı olmuş, partinin bakanlarını, cumhurbaşkanını, meclis grubunu koordine eden, bu işi başaran ekipte genel başkanlık görevini yapmış birisi olarak tarihe geçmek onurların en büyüğü. Burada şey kolay, 'Ben gerekirse cumhurbaşkanı adayıyım', şöyle söyleyeyim, ben teknik direktörüm. Maçın anlaşılıyor ki 90. dakikasına doğru bir penaltı atılacak. O penaltıyı kimin atacağına ben karar vereceğim kurullarımla birlikte, belki bütün taraftara sorarak, en doğru kararı vererek. Penaltıyı atacaklardan biri de ben olursam topu elimde tutarken aklım gidebilir, 'Dur lan ben atayım' derim. Öyle bir şey yok, ben en doğrusu kimse ona attıracağım. Bunun önündeki demokratik mekanizmayı çalıştıracağım."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri