Konyaspor kaçırdı, Galatasaray attı

Süper Lig’de ikinci haftanın perdesi Konya’da açıldı. Konyaspor ilk iç saha maçında Galatasaray’ı ağırladı. Yeşil-beyazlılar güçlü rakibi karşısında birçok fırsat buldu ama sonucu değiştiremedi. Maçı Galatasaray 2-1 kazandı.

Konyaspor 81 gün sonra seyircisiyle buluştu. Yeşil-beyazlı takım Süper Lig'in ikinci haftasında Galatasaray ile karşılaştı.

Konyaspor güçlü rakibi karşısında fırsatları değerlendiremedi. Maç konuk ekibin 2-1 üstünlüğü ile sona erdi. Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 41. dakikada Kerem Aktürkoğlu ve 59. dakikada Barış Alper Yılmaz kaydetti. Tümosan Konyaspor'un tek golü 45. dakikada Oğulcan Ülgün'den geldi.

Bu sonuçla Galatasaray puanını 6 yaptı. Konyaspor 3 puanda kaldı.

Süper Lig'de ilk yenilgisini alan Konyaspor 24 Ağustos Cumartesi günü deplasmanda Bodrum FK ile karşılaşacak.

Öte yandan A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella da Konya'ya gelerek maçı tribünden izledi.

KONYA'DA İLK 11'LER BELLİ OLDU

Konyaspor XI: Slowik, Uğurcan, Adil, Guilherme, Jevtovic, Oğulcan, Ndao, Pedrinho, Yusuf, Aleksic, Umut.

Galatasaray XI: Muslera, Dubois, Abdülkerim, Nelsson, Kaan, Torreira, Sara, Mertens, Kerem, Barış, Icardi.

CANLI ANLATIM

MAÇTAN DAKİKALAR

1. dakikada: Konya'da ilk düdük çaldı. Karşılaşmaya konuk ekip Galatasaray başladı.

3. dakikada: Maçta ilk şut Konyaspor'dan geldi. Guilherme'nin kullandığı taç atışında Umut kafayla topu Pedrinho'ya indirdi, Brezilyalı futbolcunun ceza sahası sol çaprazından çektiği şut üstten auta çıktı.

15. dakikada: İlk tehlike Galatasaray'dan... Sağ sanattan Barış'ın ceza sahasına çevirdiği topa Mertens vurdu, kaleci Slowik gole izin vermedi.

22. dakikada: Galatasaray kanat organizasyonları ile Konyaspor kalesinde tehlike oluşturuyor. Sarı kırmızılı takım bu dakika itibariyle 6 korner vuruşu kazandı.

28. dakikada: Konyaspor'un sol kanattan kullandığı kornerde Torreira'ya çarpan top üstten az farkla dışarı çıktı.

33. dakikada: Pedrinho ile hakem Direnç Tonusluoğlu çarpıştı. İki isimde yer kaldı oyun devam etti.

33. dakikada: Galatasaray sol kanattan tehlikeli bir atak geliştirdi. Ceza sahasına giren Kerem Aktürkoğlu'nun pasında Yusuf topu uzaklaştırdı.

34. dakikada: Maçta bu dakikalarda tempo arttı. Pedrinho Galatasaray ceza sahası sağ çaprazında Abdülkerim'in müdahalesi ile yerde kaldı. Kazanılan serbest vuruşu Aleksic kullandı, top yandan auta gitti.

39. dakikada: Konyaspor gole çok yaklaştı. Yusuf'un sol kanattan ortasında ceza sahasında topla buluşan Aleksic son vuruşu yapamadı. Net bir fırsat kaçtı.

41. dakikada: Konyaspor kaçırdı, Galatasaray attı. Barış Alper'ın pasında Icardi ceza sahasına girdi. Pasında arka direkte bom boş kalan Kerem Aktürkoğlu topu ağlarla buluşturdu.

45. dakikada: GOLLL Oğulcan Galatasaray'ı seviyor... Golden sonra rakip kalede baskı kuran Konyaspor 4 dakika sonra beraberlik golünü buldu. Oğulcan'ın golüyle skor 1-1 oldu.

45+2 dakikada: Karşılaşmada ilk yarı sona erdi.

İLK YARI SONA ERDİ

İKİNCİ YARI BAŞLADI

46. dakikada: Konya'da ikinci 45 dakika başladı. Konyaspor ikinci devre aynı 11'le sahada...

47. dakikada: Konyaspor atağında Pedrinho savunma arkasına sarktı, Muslera ile karşı karşıya kalan Brezilyalı oyuncu vuruşunda top auta çıktı. Pozisyonunda bitiminde ofsayt bayrağı kalktı.

54.dakikada: Konyaspor öne geçme fırsatını değerlendiremedi. Pedrinho'nun korner vuruşunda yerden giden topu Konyasporlu futbolcular ağlarla buluşturamadı. Yeşil-beyazlı takım ikinci yarıda çok daha etkili oynuyor.

59. dakikada: Yine aynı senaryo... Konyaspor kaçırdı Galatasaray attı. Korner vuruşu sonrası gelişen pozisyonda Barış Alper Galatasaray'ı 2-1 öne geçiren golü attı.

66. dakikada: Galatasaray'da ilk oyuncu değişikliği; Sara yerini Kerem Demirbay'a bıraktı.

69. dakikada: Konyaspor beraberlik golüne yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta Aleksic ceza sahasından vuruşunu yaptı. Top savunmaya çarparak uzaklaştı.

70. dakikada: Oyuna yeni giren Kerem Demirbay, orta sahada Oğulcan'a sert bir müdahalede bulundu ve karşılaşmada ilk sarı kartı gören oyuncu oldu.

72. dakikada: Ali Çamdalı oyuna müdahale etti. Ndao'nun yerine Prip'i sahaya sürdü.

76.dakikada: Galatasaray Icardi ile 3-1 öne geçti. VAR kontrolü sonrası Toreiranın Aleksic'e faul yaptığını belirleyen hakem golü iptal etti.

78. dakikada: Konyaspor'da Aleksic ve Yusuf kenara alınırken Cikalleshi ve Melih İbrahim oğlu oyuna girdi.

85. dakikada: Pedrinho uzak mesafeden Galatasaray kalesini yokladı. Top farklı şekilde auta çıktı.

88. dakikada: Ali Çamdalı beraberlik golü için tüm riskleri aldı. Oğulcan'ın yerine üçüncü forvet olarak Emrehan'ı oyuna aldı.

90. dakikada: Karşılaşmada normal süre sona erdi. 4. hakem elektronik tabelada 8 dakika ilave süre gösterdi.

90+3 dakikada: Konyaspor atağında Melih ceza sahası dışından sert bir vuruş yaptı ancak top kaleyi bulmadı.

90+8 dakikada: Konyasporlu futbolcuların sonucu değiştirmek için çabaları yeterli olmadı. Konyaspor sahasında Galatasaray'a 2-1 mağlup oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Galatasaray’dan VAR tepkisi: Fahiş bir hataydı
Konyaspor - Galatasaray maçı öncesi Passolig sistemi çöktü

Spor Haberleri