Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan kritik derbiye damga vuran isimlerden biri Ederson oldu. Mücadele sırasında gördüğü kırmızı kart sonrası yaşananlar, maçın önüne geçerken, deneyimli kalecinin davranışları tartışmaların odağına yerleşti.
HAKEM RAPORUNA ÇARPICI İFADELER GİRDİ
Türkiye Gazetesi’nde yer alan haberdeki iddiaya göre; karşılaşmanın hakemi Yasin Kol’un Türkiye Futbol Federasyonu’na sunduğu raporda Ederson’un hakeme yönelik kullandığı ifadeler yer aldı. Brezilyalı kalecinin oyundan atıldıktan sonra hakemin yanına giderek ağır sözler sarf ettiği ve bunun disiplin talimatları kapsamında “hakaret” olarak değerlendirildiği belirtildi.
SAHA ÇIKIŞINDA GERGİNLİK DEVAM ETTİ
Olayların saha içinde kalmadığı, Ederson’un soyunma odasına giderken de tepkisini sürdürdüğü aktarıldı. Temsilci raporuna göre tecrübeli kaleci, VAR monitörüne müdahalede bulundu ve stat koridorunda bulunan ışıklı tabelaya zarar verdi.
CEZA TABLOSU AĞIRLAŞIYOR
Disiplin talimatlarına göre hakeme yönelik hakaretin 3 ila 7 maç arasında cezalandırılması beklenirken, sportmenlik dışı hareketler için de ek yaptırımlar gündemde. Kırmızı kart cezasıyla birlikte Ederson’un uzun süre sahalardan uzak kalması bekleniyor.
GELECEĞİ BELİRSİZLİĞE GİRDİ
Yaşanan gelişmelerin ardından Ederson’un takım içindeki geleceği de sorgulanmaya başlandı. Yüksek maliyeti ve son olayların oluşturduğu etki nedeniyle ayrılık ihtimali güç kazanırken, olası bir transfer durumunda alacağı cezanın yeni kulübünde de geçerli olabileceği konuşuluyor.