Kaan ve Ferdi’den EURO 2024 öncesi ilk mesaj

Milli futbolcular Kaan Ayhan ve Ferdi Kadıoğlu, Almanya'da düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda taraftar desteğinin kendilerini yukarı çekeceğini söyledi.

Milli futbolcular, 14 Haziran-14 Temmuz'da Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek EURO 2024 öncesi Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kaan Ayhan, milli takımda arkadaşlık ortamının başarı getireceğini belirterek, "Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olmak için toplandık. Antrenmanlarımız sert ve yorucu geçiyor. Takımın motivasyonunu, havasını pozitif tutmamız gerek. Bunun için hepimiz elimizden gelen mücadeleyi veriyoruz. Arkadaşlık ve aile duygusuyla başarılı bir turnuva için hazırlanıyoruz." diye konuştu.

Almanya'da doğup büyüyen Kaan, Türk vatandaşlarının desteğinin performanslarını olumlu yönde etkileyeceğini anlatarak, "Elemeler başlamadan önce en büyük hedefim Almanya'daki turnuvayı oynayabilmekti. Milli takımımızı orada görmek ve bu ekibin bir parçası olmak istiyordum. Son kadro açıklanmadı ama inşallah o günleri göreceğiz. Almanya'daki vatandaşlarımızı bir güç olarak görüyorum. Vatandaşlarımızla, milletimizle başarılı bir turnuva planlıyoruz. Dortmund benim kapımın önü sayılır. Bu yüzden iyi hazırlanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Milli futbolcu, Portekiz, Çekya ve Gürcistan ile karşılaşacakları F Grubu'nda her şeyin kendi performanslarına bağlı olduğunu vurgulayarak, "Her şey tamamen bizim elimizde. Grupta büyük bir şansımız olduğunu düşünüyorum. İyi oynadıkça pozitif sonuçlar alacağız. En iyi performansı sergilemek için çok iyi hazırlanıyoruz. Bazı faktörler rakibe de bağlı. Ancak gruptaki 3 maçta alacağımız sonuçlar tamamen bizim elimizde." değerlendirmesinde bulundu.

"LİGDEKİ REKABETİ BİTİRDİK VE MİLLİ TAKIMA ODAKLANDIK"

Fenerbahçe forması giyen milli futbolcu Ferdi Kadıoğlu ise Süper Lig'deki rekabeti unutup ay-yıldızlı takımın başarısına odaklandıklarını söyledi.

Turnuvada başarı için aile ortamına ihtiyaç olduğunu aktaran Ferdi, "Ligdeki rekabeti bitirdik ve tamamen milli takıma odaklandık. EURO 2024'te en iyi mücadeleyi vermek için çok iyi çalışıyoruz. Takımdaşlığı oluşturmamız gerekiyor." diye konuştu.

Almanya'da çok sayıda Türk'ün kendilerini destekleyeceğini vurgulayan 24 yaşındaki futbolcu, "Orada oynamak benim için çok iyi olacak. Hem Almanya'da hem de çevre ülkelerde çok sayıda vatandaşımız var. Hepsi bizi desteklemeye gelecek. Onlarla birlikte mücadele vermeyi sabırsızlıkla bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri