Karatay Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Düz Bisiklet Yarışı'nın 9'uncusu, Karatay Trafik Eğitim Parkı önünde yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Karatay'da 9. Düz Bisiklet Yarışı büyük heyecana sahne oldu
Karatay Belediyesi'nin bu yıl 9'uncusunu düzenlediği Düz Bisiklet Yarışı, 396 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Farklı yaş kategorilerinde kıyasıya mücadele eden sporcular ödüllerine kavuşurken, organizasyon renkli görüntülere sahne oldu.
Çocukları ve gençleri spora teşvik etmek, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve sağlıklı yaşam bilincini artırmak amacıyla düzenlenen organizasyonda 396 sporcu pedal çevirdi.
ÜÇ FARKLI YAŞ KATEGORİSİNDE YARIŞTILAR
Yarışlar; 6-8, 9-11 ve 12-14 yaş kategorilerinde kız ve erkek sporcuların katılımıyla yapıldı. Sporcular yaş gruplarına göre 1,4 ve 2,8 kilometrelik parkurlarda mücadele etti.
Karatay Trafik Eğitim Parkı önünden başlayan yarışlar; Mercidabık Sokak, Şehit Ahmet Ertürk Sokak, Kırbaşı Caddesi, Akbey Sokak, Karşıyaka Sokak ve İkramiye Sokak güzergâhını takip ederek yeniden başlangıç noktasında tamamlandı.
YOĞUN KATILIM DİKKAT ÇEKTİ
Organizasyona Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca'nın yanı sıra AK Parti Karatay İlçe Başkanı Akif Demirci, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Muhammet Mustafa Koç, Karatay Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ömer Özçelik, Türkiye Bisiklet Federasyonu Konya İl Temsilcisi Ali Demirel, Konya ASKF Başkanı Remzi Ay, sporcular, aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Yarışların ardından dereceye giren sporculara madalya ve para ödülleri verildi. Organizasyon alanında bisiklet bakım istasyonu ve giyinme kabinleri kurulurken, sporculara ve ailelerine çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Etkinlik boyunca güvenliğin sağlanması amacıyla polis, zabıta, hakem ve sağlık ekipleri görev yaptı.
REMZİ AY: KARATAY'DAN MİLLİ SPORCULAR YETİŞİYOR
Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Ay, Karatay Belediyesi'nin spora yaptığı yatırımların meyvesini verdiğini belirterek, Karatay'dan milli sporcular yetiştiğini söyledi.
Ay, "Karatay Belediyesi'ne çocuklarımızı teslim ediyoruz ve içlerinden milli sporcular çıkıyor. Belediyemizin spora ve ailelere verdiği destekten dolayı Başkan Hasan Kılca ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.
HASAN KILCA: ÇOCUKLARIMIZI SPORLA BÜYÜTMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ise çocukların ekran bağımlılığından uzaklaşıp sporla iç içe büyümelerinin en önemli hedeflerinden biri olduğunu belirtti.
Yaklaşık 500 çocuğun farklı yaş kategorilerinde yarıştığını ifade eden Kılca, şunları söyledi:
"Bizim için en önemli konu çocuklarımızın spora yönelmesi. Bu yarışmada önemli olan derece değil, katılımdır. Buraya gelen tüm çocuklarımız benim gözümde birincidir. Bu yaşlarda edinilen spor alışkanlığı, onların geleceğinde önemli izler bırakacaktır."
Kılca, Karatay Belediyesi olarak çocuklara ve gençlere yönelik sportif faaliyetleri artırarak sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.
İŞTE KATEGORİLERİNDE DERECEYE GİREN SPORCULAR
6-8 Yaş Kızlar
???? Hanne Nida Türkiş
???? Gökçe Büyükkarakurt
???? Eylül Nisa İleri
6-8 Yaş Erkekler
???? Şambaz Cihan Meral
???? Recep Eymen Ekin
???? Yunus Eymen Bozkurt
9-11 Yaş Kızlar
???? Reyyan Dağlı
???? Gülvera Bayrakcı
???? Elif Yağmur Yiğit
9-11 Yaş Erkekler
???? Fatih Berat Ekinci
???? Yusuf Can Yıldırım
???? Muhammed Zahid Doğan
12-14 Yaş Kızlar
???? Elif Reyyan Doğru
???? Zehra Faydalı
???? Maya Hoca
12-14 Yaş Erkekler
???? Furkan Tozluoğlu
???? Ömer Faruk Bozdoğan
???? Süha Okutan