Konyaspor kaptanı Adil Demirbağ, 22 Mayıs'ta Antalya'da Trabzonspor ile oynanan ve yeşil-beyazlıların 2-1 kaybettiği Ziraat Türkiye Kupası finaliyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
TRT Spor'a konuşan deneyimli futbolcu, sezonun zorlu geçtiğini ancak İlhan Palut'un göreve gelmesiyle birlikte takımın önemli bir çıkış yakaladığını ifade etti.
"KÜME DÜŞECEK DİYENLERİ YANILTTIK"
Sezonun belirli bölümünde takımın zor günler geçirdiğini hatırlatan Adil Demirbağ, oyuncuların kendi aralarında sürekli konuşarak bu süreci aşmaya çalıştıklarını söyledi.
İlhan Palut ile birlikte yakalanan birlikteliğin hem ligde hem de kupada önemli sonuçlar getirdiğini belirten Adil, sezonun bitimine haftalar kala Konyaspor'un küme düşeceğini söyleyenleri yanılttıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.
Tecrübeli stoper, takımın hem Süper Lig'de hem de Ziraat Türkiye Kupası'nda dört büyük rakibine karşı önemli galibiyetler aldığını da hatırlattı.
"HAK EDEN TARAF BİZDİK"
Türkiye Kupası finaline de değinen Adil Demirbağ, Trabzonspor karşısında sahada daha üstün oynayan tarafın Konyaspor olduğunu söyledi. Final öncesinde farklı gündemlerin oluşturulduğunu ifade eden kaptan, buna rağmen oyunun kontrolünü büyük bölümde ellerinde tuttuklarını söyledi.
Adil Demirbağ, "Bence hak eden taraf yine bizdik. Oyun olarak daha üstün oynadık. Eğer o penaltı gol olmuş olsaydı kesinlikle kupayı iki farklı kazanabileceğimizi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.
YENİ SEZON MESAJI
Yeni sezona da değinen Konyaspor kaptanı, geçen yıl yapılan hatalardan gerekli dersleri çıkarmaları gerektiğini belirtti. İyi bir başlangıç yaparak sezon boyunca istikrarlı bir performans ortaya koymak istediklerini söyleyen Adil, hedeflerinin sürdürülebilir başarı yakalayan bir Konyaspor oluşturmak olduğunu ifade etti.