Samsunspor Teknik Direktörü Fink, Konyaspor maçı sonrası konuştu

 Muhabir
Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, Konyaspor beraberliğinin ardından yaptığı açıklamada ligde ilk 5 hedefinin gerçekçi olmadığını belirtirken, Avrupa için ana hedeflerinin Türkiye Kupası’nı kazanmak olduğunu söyledi.

Trendyol Süper Lig’in 28. haftasında Samsunspor, sahasında Konyaspor ile 2-2 berabere kaldı.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, takımının performansından memnun olduğunu dile getirdi.

Fink, “Çok iyi oynadık. Bugün kazanmak istemiştik. Galibiyeti taraftara hediye etmek istiyorduk. Tüm oyunu kontrol ettik. Rakibe 2 kontra şansı verdik. Bunlardan biri penaltı, biri de gol oldu. Gösterdiğimiz performans çok iyiydi. Takım halinde savaştık. Son dakikada penaltı kaçırdık. Galip gelmek için her şeyi ortaya koyduk ama olmadı. Taraftarımız oynadığımız oyundan memnun kalmıştır” dedi.

Kaçan penaltıya da değinen Fink, “Olivier Ntcham, önceki karşılaşmalarda kullandığı penaltıyı gole çevirmişti. Bugün ise kaçırdı. Penaltı konusunda antrenmanlarda çalışacağız. Bu en küçük problemimiz ama bunu düzeltmek için de çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Ligdeki hedeflere ilişkin değerlendirmede bulunan deneyimli teknik adam, “İlk 5 için çok konuşmak istemiyorum. Maç maç bakmak istiyoruz. Bugün kazanamadık. Maç maç giderken de her maçı kazanmak istiyoruz. Bu sezon ilk 5’te olmak istiyorsak rakiplerin puan kaybedip, bizim her maçı kazanmamız gerekiyordu. Bu hedef gerçekçi değildi” diye konuştu.

Avrupa hedefi için Türkiye Kupası’nı işaret eden Fink, “Ana hedefimiz kupayı kazanıp, Avrupa’ya gitmek. Onu kazanmak da zor olacak. Zor maçlar bizi bekliyor. Gelecek sezon kadro planlamasını doğru yapmamız lazım. İlk 5 hedefi sezonun geri kalanı için gerçekçi değil. Bugün kazansak rakiplerle puan farkı korunacaktı ancak son dakikalarda kaçırdığımız penaltı ile bu şansımızı da kaybettik” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Konyaspor, Samsun sonrası hedefi netleştirdi

Spor Haberleri