Süper Lig'de maç yöneten hakem, Dünya Kupası finaline atandı

FIFA, 2026 Dünya Kupası finalinde düdük çalacak hakemi açıkladı. İspanya ile Arjantin arasında oynanacak dev mücadeleyi Sloven hakem Slavko Vincic yönetecek. Vincic, Süper Lig’de Galatasaray – Fenerbahçe derbisi yönetmişti.

FIFA'dan yapılan açıklamada, 19 Temmuz Pazar günü New York New Jersey Stadı'nda İspanya ile Arjantin arasında oynanacak final mücadelesine Slavko Vincic'in atandığı kaydedildi.

46 yaşındaki Vincic'in yardımcılıklarını Tomaz Klancnik ve Andraz Kovacic yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Ürdün Futbol Federasyonundan Adham Makhadmeh olacak.

İki yıl önce UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde düdük çalan Vincic, 2026 Dünya Kupası'nda şu ana kadar yönettiği 3 maçta 7 sarı, 1 kırmızı kart gösterdi.

Vincic, son 32 turunda Meksikalı rakibiyle yaşadığı bir tartışmada ağzını kapatan Ekvadorlu Piero Hincapie'yi video incelemesinin ardından oyundan ihraç etmişti.

Sloven hakem, 24 Şubat 2025 tarihinde Süper Lig'de oynanan ve golsüz sona eren Galatasaray - Fenerbahçe derbisinde görev almıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri