Tarihi detaylar dikkat çekti! Konyaspor’un yeni formaları görücüye çıktı

Konyaspor’un 2024-2025 sezonunda terleteceği yeni formaları görücüye çıktı. Yeşil Beyazlı ekip, formaları tarihi detaylarla dolu özel bir video ile tanıttı.

Konyaspor, 2024-2025 sezonunda terleteceği formaları tarihi detaylarla dolu bir video ile tanıttı.

Yapılan açıklamada “Sen Çok Yaşa Konyaspor. Yeni fedaların, sonsuz vefaların ışığında ter döktüğün yeni formaların altında 2024-25 Sezonu iç saha, deplasman ve alternatif formalarımız huzurlarınızda” denildi.

Tarihî anların animasyon ile anlatıldığı videoda bahsedilen "Çamlıbahçe'den kovulma hadisesi, Musalla'da top oynayan Konyalı gençler, Mustafa Kemal'in emri ile 1922'de Akşehir'de düzenlenen futbol maçı, maddi sıkıntılar nedeni ile perde kumaşından forma dikilmesi ve Konya İdmanyurdu ile Konya Gençlerbirliği'nin 1981 yılında birleşmesi" taraftarın ilgi ve beğenisini kazandı.

ÇAMLI BAHÇE VE MUSALLA DETAYI

Şehrin futboldaki arenası olan Atatürk Stadyumu’nun karşısındaki Horozlu ve Konevi Sitelerinin bulunduğu yere, o yıllarda Çamlıbahçe deniyordu. Askeri Lise ile Konya Lisesi’nin talebeleri bu bahçede futbol maçları yapıyordu. Çamlıbahçe’nin sahibi onları kovunca futbol oynamak için yanıp tutuşan Konyalı gençler, önce Meram’a giden yolun Ordu Pazarı civarındaki boş arsada daha sonra da Musalla’da şu an Emniyet Müdürlüğü’nün bulunduğu yerde top koşturdular.

1922'DE ATATÜRK'ÜN EMRİ İLE AKŞEHİR'DE OYNANAN MAÇ

Konya'da futbolun yaygınlaşması, Kurtuluş Savaşı sırasında Akşehir'de düzenlenen stratejik bir futbol maçıyla başladı. Mustafa Kemal Paşa, Fevzi Çakmak ve İsmet İnönü, bu maçı düzenleyerek önemli askeri stratejilerin belirleneceği toplantıyı kamufle etti. Bu organizasyon, Kuva-i Milliye ruhunun güçlenmesini ve Türk ordusunun moralini artırdı, aynı zamanda Konya'nın futbol tarihi için bir dönüm noktası oldu.

1951 YILINDA PERDE KUMAŞINDAN FORMA DİKİLDİ

1951 yılında Konya Gençlerbirliği futbolcuları, Alaaddin Tepesi'ndeki halk evine taşındıklarında, eski formalarının İdmanyurdu maçında yetersiz olduğunu fark ettiler. Yeni forma alacak paraları olmadığı için binadaki siyah beyaz çizgili perdeleri kullanarak kendilerine formalar yaptırdılar. Bu çubuklu formalarla sahaya çıkan takım, ezeli rakiplerini 3-0 yenmeyi başardı.

1981 YILINDA KONYA İDMANYURDU VE KONYA GENÇLERBİRLİĞİ BİRLEŞEREK TEK TAKIM OLDU

Şehirde ayrılıklara sebep olacak kadar büyüyen futbol sevdası için dönemin önemli isimleri bir araya gelmiş ve Konya'da top oynayan iki takım 1981 yılında birleşerek tek takım olarak yollarına devam etmesini sağlamıştı. Bu birleşme ile takımın renklerinin yeşil beyaz olması ve armanın da çift başlı kartal olması kararlaştırıldı. 1981 tarihi ise Konyaspor'un 3 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirdiği genel kurulda sunulan belgeler ışığında kuruluş tarihini 22 Haziran 1922 olarak tescilledi.

Yeni sezon formalarının tanıtıldığı bu video, taraftarlar tarafından büyük ilgi gördü ve sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Tarihine olan bağlılığını ve sporun birleştirici gücünü vurgulayan bu tanıtımla Konyaspor yeni sezona iddialı bir giriş yapmaya hazırlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri