Türk sanılan futbolcu Suriyeli çıktı, şampiyonluk gitti

Gaziantep'te bir Suriyeli, Türk vatandaşı kuzeninin kimliğini kullanarak futbolcu lisansı aldı. Suriyeli futbolcunun oynadığı Amatör Lig kulübü şampiyon olunca ligin ikincisi, duruma itiraz etti. 3 puanı silinen takımın şampiyonluğu geri alındı.

Gaziantep'te yaşayan Suriyeli Abdurrahman Cüneyd, 2022 yılında Karşıyaka Gençlik Spor Kulübü'nün seçmelerini kazandı. Futbolcudan lisansının çıkarılması için resmi evrak istendi.

Suriyeli oyuncu, daha önce Türk vatandaşı olan kuzeni Hüseyin Leyla'nın kimliğini kullandı. Onun adıyla futbolcu lisansı alan oyuncu, Karşıyaka Gençlik Spor Kulübü'nde forma giymeye başladı.

Suriyeli Abdurrahman Cüneyd, bir süre sonra Karkamış Barak Spor Kulübü'ne transfer olarak 18 maçta forma giydi.

Cüneyd, sezon boyunca attığı 10 gol ile takımına önemli katkılar sağladı.

ATTIĞI GOLLE TAKIMINI ŞAMPİYON YAPTI

Karkamış Barak Spor en yakın rakibi olan Gazikent Spor Kulübü ile 26 Haziran'da oynadığı son maçı Abdurrahman Cüneyd'in de attığı golle 2-0 kazanarak 49 puanla şampiyon olup bir üst lig olan Süper Amatör Ligi'ne yükseldi.

Ligi 48 puanla 2'nci tamamlayan Gazikent Spor Kulübü ise Abdurrahman Cüneyd'in başka bir kimlikle lisans çıkardığını belirterek, itirazda bulundu. İtiraz sonucunda Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Futbol Disiplin Kurulu Tahkim Kurulu, Karkamış Barak Spor’un 3 puanını silip, 3-0 mağlup sayılmasına hükmetti, Abdurrahman Cüneyd'e ise 24 resmi müsabakadan men cezası verildi.

Karar üzerine bu kez Karkamış Barak Spor, farklı kişi adına düzenlenmiş lisans ile oynadığı belirtilen futbolcunun lisansını çıkaran kulübün farklı olduğunu ve futbolcunun sezon boyunca oynadığını ve herhangi bir uyarı veya itirazla karşılaşılmadığını, varsa bir hatanın kulübe mal edilemeyeceği ve şampiyonluklarının alınamayacağını belirterek, konuyu Tahkim Kurulu'na taşıdı.

TAHKİM KURULU CEZAYI ONADI

TFF Tahkim Kurulu, Karkamış Barak Spor Kulübünün itirazını reddetti. Bugün açıklanan kararda şu ifadeler kullanıldı:

"Karkamış Barak Spor Kulübü’nün 29.06.2024 tarihinde oynanan 1. Amatör Lig (Gaziantep) Karkamış Barak Spor Kulübü - Gazikent Spor Kulübü müsabakasında gerçekleşen belgelerin haksız kullanımı nedeniyle FMT’nin 22-g maddesi uyarınca 3-0 hükmen mağlubiyet cezası ve FDT’nin 47/3. maddesi uyarınca mevcut puanlarından -3- puan silme cezası ile cezalandırılmasına dair kararda sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile kararın onanmasına, oybirliği ile karar verilmiştir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri