Olay, Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan Konyaaltı Beach Park içerisinde meydana geldi.
İddiaya göre, Konyaaltı sahilinde yeşillik alanda oturan Ali Erhan O. (70) ile yoldan geçen iki çocuk arasında “selam” meselesi nedeniyle tartışma çıktı. İddiaya göre, çocuklar “Neden selam almıyorsun” diyerek yaşlı adama tepki gösterdi. Tartışmanın büyümesi üzerine 70 yaşındaki Ali Erhan O., bacağından bıçaklandı.
Saldırının ardından iki şüpheli hızla olay yerinden kaçtı. Yaralanan yaşlı adamın yardımına özel güvenlik görevlileri ve çevredeki vatandaşlar koştu. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Ali Erhan O. ambulansla hastaneye kaldırıldı.
KAÇAN ŞÜPHELİLER KISA SÜREDE YAKALANDI
Olay yerinden kaçan A.K. (17) ve E.B. (16), birkaç yüz metre ileride Motorize Yunus Timleri ve özel güvenlik ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
Şüphelilerin üst aramasında suç aleti bıçak bulunamadı. Bıçağı ağaçlık alana attıklarını söylemeleri üzerine polis ve özel güvenlik ekipleri belirtilen noktada uzun süre arama yaptı. İki çocuk, ifade işlemleri için polis merkezine götürüldü.
“SELAM VERDİM AMA DUYMADILAR”
Ali Erhan O., polise verdiği ilk ifadede, “Geçerken ‘Selamünaleyküm dayı’ dediler. Ben de selam verdim ama duymadılar. ‘Neden selam almıyorsun’ deyip küfür etti birisi. Ben de döndüm ‘Kim söyledi onu’ dedim. Hiçbir şey söylemediler. ‘O zaman sizsiniz’ dedim. Sonra biri gelip bacağımdan bıçakladı” dedi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.