Olay, Eskişehir'in Tepebaşı ilçesine bağlı Sazova Mahallesi Goncalar Sokak'ta meydana geldi.
İhlas Haber Ajansı’nda (İHA) yer alan haberdeki iddiaya göre; Eren Karakaya (28), gece 02.30 sıralarında arkadaşlarıyla birlikte evine 500 metre uzaklıktaki Güldeste Sokak üzerinde alkol aldıktan sonra rahatsızlanarak yere yığıldı. Arkadaşlarının babasına haber vermesi üzerine baba, oğlunu eve getirdi.
Ailesi sabah saatlerinde odasına girdiği Eren Karakaya'yı yatağında hareketsiz yatarken buldu. İhbar üzerine eve sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede Karakaya'nın hayatını kaybettiği belirlendi.
Yüz ve el bölgesinde yüzeysel kesiler olduğu tespit edilen Karakaya'nın şüpheli görülen ölümü üzerine soruşturma başlatıldı. Karakaya'nın cenazesi savcılık ve polis ekiplerinin incelemesinin ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için hastane morguna kaldırıldı.